Evad3rs explica lansarea timpurie a evasi0n7 si problemele App Store-ului cu aplicatii piratate

  Evad3rs au fost acuzati in cursul acestei zile ca “s-au vandut” unei companii chineze pentru a lansa evasi0n7 in ideea de a implementa un magazin cu aplicatii piratate, dar de frica faptului ca ar putea pierde 1 milion de dolari, bani promisi pentru solutia de jailbreak, daca geohot reusea sa finalizeze solutia sa de jailbreak inaintea lor. Intr-o tentativa de a explica tot ceea ce a stat in spatele dezvoltarii si lansarii acestei solutii de untethered jailbreak pentru iOS 7, hackerii au publicat un document in care vorbesc in detaliu despre deciziile pe care le-au luat si motivele in baza carora au fost luate aceste decizii.

  Pentru inceput ei spun ca App Store-ul instalat utilizatorilor chinezi, numit Taig, a fost implementat in baza unui parteneriat cu o companie locala, el fiind considerat de catre hackeri drept o alternativa mai buna decat Cydia, cel putin pentru utilizatorii locali. Mai mult decat atat, ei neaga faptul ca si-ar fi vandut exploit-urile catre aceasta companie, dar si ca ar fi implementat malware in evasi0n7, mai multi experti de securitate acuzandu-i de acest lucru. Codul sursa al evasi0n7 a fost criptat de catre hackeri si mai multi experti in securitate i-au acuzat ca au facut acest lucru pentru a ascunde implementarea unui malware, insa in fapt toate solutiile de jailbreak ar fi fost distribuite in acelasi mod fara malware.

  Mergand mai departe, Evad3rs sustin ca prin colaborarea cu Taig incearca doar sa ofere o alternativa pentru Cydia si nu un App Store cu aplicatii piratate, ei incheind un contract in acest sens cu respectiva companie. Obligandu-se prin contract sa nu distribuie aplicatii piratate, compania Taig nu si-a respectat promisiunile, iar mai multe aplicatii piratate au fost descoperite in magazinul lor, insa cei de la Evad3rs sustin ca in momentul de fata colaboreaza cu reprezentantii companiei pentru a inlatura acel software. Evad3rs au sustinut intotdeauna ca sunt impotriva piratarii, insa lansarea evasi0n7 cu un App Store plin de continut piratat demonstreaza ca lucrurile nu stau chiar asa, desi ei sustin ca nu ar fi avut cunostinta despre existenta unor asemenea pachete.

  In final cei de la Evad3rs explica faptul ca negociind cu saurik pentru compensarea muncii lor, nu au reusit sa ajunga la un acord, acceptand o oferta mult mai buna din partea chinezilor de la Taig. Excluderea lui saurik din procesul de dezvoltare a solutiei de jailbreak a avut loc deoarece el ar fi colaborat cu alte companii din China pentru dezvoltarea unei solutii alternative, Evad3rs luand decizia de a lansa software-ul lor inaintea tuturor, iar pentru a nu isi pierde compensatia au decis sa-si publice munca acum.

  Evad3rs au recunoscut ca au acceptat o suma de bani din partea chienzilor de la Taig pentru lansarea evasi0n7, iar de aici incolo va puteti imagina singuri cum stau lucrurile. Se pare ca interesul pentru a face jailbreak la iOS 7 este extrem de mare, atat de mare incat acum mai multe entitati lucrau in paralel pentru dezvoltarea unor solutii publice de jailbreak, Evad3rs reusind sa aduca un software public inaintea tuturor, insa am o vaga banuiala ca aceasta nu va fi ultima solutie de jailbreak pentru iOS 7.