evasi0n7 jailbreak si autonomia bateriei

  evasi0n7 jailbreak este disponibil de cateva zile pentru iPhone, iPad si iPod Touch-urile care ruleaza iOS 7, indiferent de versiune, iar acum vine timpul sa discutam despre autonomia bateriei. Dupa cum prea bine stiti deja, solutiile de jailbreak afecteaza intr-o anumita masura autonomia bateriei unui terminal si asta deoarece modul in care sunt ele construite implica rularea anumitor procese in background. In cazul evasi0n7 nu pot spune ca am sesizat o reducere sesizabil a autonomiei bateriei terminalului iPhone 5S, sau a tabletelor iPad Air si iPad 3 pe care le am in casa.

  Ceea ce am sesizat, totusi, are legatura cu raportarea informatiilor privind utilizarea iDevice-urilor noastre. Nu stiu daca problema are legatura cu solutia de jailbreak sau direct cu iOS 7, avand in vedere ca multa lume s-a plans de acest lucru, insa procentajul bateriei se modifica subit in cazul unui restart sau in cazul utilizarii putin mai intens. Cifrele afisate pentru statusul bateriei scad extrem de rapid dupa un restart sau dupa utilizarea pentru navigare pe internet timp de cateva minute, asa ca trebuie sa aveti grija cum va folositi terminalele.

  In general este recomandabil sa nu va utilizati iDevice-urile pana cand bateria ajunge la 1%, insa per total nu pot spune ca, in baza verificarilor mele, evasi0n7 v1.0 afecteaza in vreun fel autonomia bateriei iDevice-urilor. Mentionez ca utilizez iOS 7.1 beta 2 jailbroken.