p0sixspwn jailbreak ne lasa fara un important exploit ce putea fi utilizat pentru a face jailbreak viitoarelor versiuni ale iOS 7 sau iOS 8

  Daca va imaginati ca drama legata de solutiile de jailbreak lansate pentru iOS 6.1.3iOS 7 s-a terminat, ei bine va spun ca va inselati amarnic. Pod2G, unul dintre hackerii care a dezvoltat evasion7 jailbreak pentru iOS 7, a afirmat cu doar cateva minute in urma ca p0sixspwn jailbreak-ul lansat astazi pentru iOS 6.1.3, iOS 6.1.4 si iOS 6.1.5 utilizeaza un exploit important care putea fi utilizat pentru a face jailbreak viitoarelor versiuni ale iOS 7 sau iOS 8. Stiam de cateva saptamani de zile ca iH8sn0w a oferit celor de la Evad3rs exploit-uri care le-au permis sa faca jailbreak pentru iOS 7 deoarece utilizarea lor in iOS 6 le-ar fi compromis inutil, insa iata ca e posibil ca ei sa nu le fi utilizat in evasi0n7 si ele sa fi ajuns in p0sixspwn jailbreak.

  Desi lansarea unei solutii de jailbreak cat timp Apple testeaza versiuni beta ale unui update major pentru iOS este stupida, la fel de stupida este si distrugerea unui exploit pentru o versiune a iOS care nu mai este dezvoltata. Practic din orgolii se pare ca hackerii au decis sa distruga vulnerabilitati importante ale iOS-ului, vulnerabilitati care le-ar fi permis sa dezvolte viitoare solutii de jailbreak mult mai usor, iar concluziile de aici le trageti voi singuri. Desigur ca vom avea in viitor solutii de jailbreak, ramane doar de vazut cine va mai avea curajul sa le dezvolte.