Apple sustine ca nu a avut cunostinta despre existenta malware-ului utilizat de catre NSA pentru a exploata iPhone-urile

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=b0w36GAyZIA&w=580&h=370]

  DROPOUTJEEP este denumirea unui malware despre care v-am vorbit in ultima zi a anului trecut, cand v-am spus ca agentia federala americana NSA il utiliza cu 3 – 4 ani in urma pentru a obtine acces la fiserele iPhone-urilor si a le controla. Desi nu se stie daca acest malware mai poate fi utilizat in continuare pentru a exploata iOS-ul, NSA avea o rata de exploatare de 100% pentru terminalele care ii intrau in posesie, asa ca vorbim despre un software puternic, despre care Apple aparent nu ar fi stiut.

Apple has never worked with the NSA to create a backdoor in any of our products, including iPhone. Additionally, we have been unaware of this alleged NSA program targeting our products. We care deeply about our customers’ privacy and security.  Our team is continuously working to make our products even more secure, and we make it easy for customers to keep their software up to date with the latest advancements.  Whenever we hear about attempts to undermine Apple’s industry-leading security, we thoroughly investigate and take appropriate steps to protect our customers.  We will continue to use our resources to stay ahead of malicious hackers and defend our customers from security attacks, regardless of who’s behind them.

  Intr-o declaratie de presa oferita in cursul zilei de marti, compania Apple sustine ca nu a colaborat cu NSA pentru dezvoltarea acestui software de acest gen si pentru implementarea sa in vreun produs. Mai mult decat atat, compania sustine ca nu a avut cunostinta despre faptul ca NSA ii exploada iDevice-urile in vreun fel sau altul. De aici incolo declaratia ne vorbeste despre lupta continua dusa de catre Apple pentru a isi securiza sistemul de operare impotriva oricaror tipuri de atacuri.

  Problema pentru utilizatori este ca agentiile de acest gen vor exploata si in viitor terminalele mobile pentru ca acesta este scopul lor si indiferent de icnercarile producatorilor de a isi securiza produsele, oricand se vor gasi vulnerabilitati ce pot fi exploatate.