Apple achizitioneaza compania dezvoltatoare a celei mai rapide aplicatii concepute pentru a inregistra poze folosindu-ne iDevice-urile

  In cursul noptii trecute au aparut primele informatii care sugereaza faptul ca Apple ar fi achizitionat SnappyLabs, compania creatoare a aplicatiei SnappyCam. V-am vorbit in cateva randuri despre acest titlu si v-am spus ca prin intermediul sau putem inregistra poze cu de pana la 30 de frame-uri pe secunda, pozele fiind inregistrate la rezolutie ridicata. Compania SnappyLabs avea doar un singur angajat, fondatorul sau, iar desi Apple a reusit sa o achizitioneze, se pare ca mai multi competitori de-ai ei au fost interesati sa faca acelasi lucru.

First we studied the fast discrete cosine transform (DCT) algorithms…We then extended some of that research to create a new algorithm that’s a good fit for the ARM NEON SIMD co-processor instruction set architecture. The final implementation comprises nearly 10,000 lines of hand-tuned assembly code, and over 20,000 lines of low-level C code. (In comparison, the SnappyCam app comprises almost 50,000 lines of Objective C code.)

  Prezentata ca fiind cea mai rapida aplicatie de pe glob pentru inregistrarea pozelor, SnappyCam s-a bucurat de un succes moderat in App Store, reusind in cateva randuri sa ocupe prima pozitie in cateva dintre importantele App Store-uri de pe glob. In momentul de fata aplicatia nu mai este disponibila pentru achizitie, cei de la Apple retragand-o din propriul magazin, inclusiv din iTunes in the Cloud. Achiziitionarea acestei companie va presupune implementarea tehnologiilor sale in iOS, insa va trece destul de mult timp pana cand se va infaptui acest lucru.

UPDATE: Apple a confirmat indirect achizitionarea companiei printr-un raspuns oferit unei publicatii americane.

Apple buys smaller technology companies from time to time, and we generally do not discuss our purpose or plans.