Sistemul iBeacons poate fi utilizat intr-un mod interesant inclusiv in jocuri (Video)

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=81rVHX-X3hw&w=580&h=370]

  iBeacons este un sistem implementata in iOS 7 de catre compania Apple si v-am explicat cu cateva saptamani in urma exact cum functioneaza el. Acum voi vorbi despre modul in care el poate fi inclus in jocurile care functioneaza pe baza de locatie, iar in clipul video de mai sus avem un exemplu destul de sugestiv. In clip avem un reprezentant al unei companii care a dezvoltat jocul Tiny Tycoons, un titlu in care jucatorii pot detine orice tip de cladiri care exista si in viata reala, si pot face tranzactii imobiliare cu ele in orice moment.

  Folosind iBeacons, creatorii jocului au reusit sa implementeze un sistem care trimite o alerta in momentul in care un utilizator intra intr-o cladire detinuta de catre alt utilizator, sugerandu-i sa-i faca o oferta celui din urma pentru a o achizitiona. Totul se face prin intermediul unui senzor iBeacons care trebuie sa fie prezent in respectiva cladire, el interactionand cu iOS 7, oferind iDevice-ului nostru informatii despre locatia in care se afla, jocul actionand imediat in baza acestor informatii.

  In acelasi mod, un joc numit Pkpkt, care le permite utilizatorilor sa-si fure reciproc bani virtuali, foloseste iBeacons in lumea reala pentru a recunoaste utilizatorii in interiorul cladirilor si a fura bani instant. Separat de acestea doua, avem si aplicatia Knock, despre care v-am vorbit cu aproximativ 2 luni in urma, ea urmand a beneficia de pe urma iBeacons pentru a permite o si mai usora deblocare a Mac-urilor ininteriorul cladirilor.

  In momentul de fata iBeacons sunt utilizate in supermarket-uri din SUA pentru a oferi clientilor informatii despre promotii si sugestii privind diverse produse, insa acesta este doar inceputul pentru noul sistem al celor de la Apple.