Viitoarele iPhone-uri isi vor modifica interfata in functie de felul in care sunt utilizate

  Daca utilizati un iPhone de multa vreme, atunci stiti ca utilizarea terminalului in timp ce mergeti pe strada sau alergati are drept efect atingeri accidentale ale anumitor parti ale ecranului pe care nu doreati sa le atingeti si imposibilitatea de a accesa ceea ce doriti. Apple este constienta de problema si incearca sa o rezolve cu o modificare interesanta pe care urmeaza sa o aplice iOS-ului, astfel ca interfata sistemului de operare se va modifica in mod dinamic in functie de orientarea terminalului si de miscarile noastre.

To compensate, one or more sensors can be used to detect device motion or patterns of motion, which will trigger dynamic UI changes like enlarging a virtual button’s touch area or shifting visual assets around the screen. Apple mentions accelerometers, gyroscopes and more as adequate on-board sensors, most of which are already installed on current iPhone models. According to some implementations, the system will resize UI elements and touch areas to compensate for a certain motion. For example, the rows of a contact list may be enlarged by increasing the height of each entry. The touch area is also resized, affording the user a bigger target to hit while moving.

  Mai exact, iOS-ul ar putea utiliza senzorii implementati in el pentru a detecta miscarile si a mari suprafata de apasare a unui buton virtual sau de a misca diverse elemente pe ecran pentru a ne oferi posibilitatea de a accesa exact ce dorim. In aceeasi masura diverse tabele pot fi marite sau micsorate, in timp ce meniurile pot suferi exact aceleasi modificari, toate acestea facandu-se automat in functie de miscarile noastre. Implementarea unui asemenea sistem in iOS implica o perioada de testare extrem de lunga si chiar daca stim ca Apple incearca sa aduca o schimbare importanta, va dura destul timp pana cand o vom avea disponibila.