Activation Lock – deblocare partiala pentru iPhone sau iPad blocat cu Apple ID si cum poti evita sa fii pacalit de catre vanzatori (Video)

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=LCB2wrC0is8&w=580&h=370]

  V-am spus deja acum cateva luni de zile ca blocarea unui iPhone sau a unei tablete iPad cu iOS 7 Activation Lock duce la imposibilitatea de a mai utiliza acel terminal. In momentul de fata NU EXISTA vreo metoda software pentru a activa un iPhone sau o tableta iPad blocat cu Apple ID si exista sanse mari ca o solutie de acest gen sa nu apara vreodata. Totusi, sistemul poate fi partial eludat folosind metoda pe care o vedeti in clipul video de mai sus, insa din pacate nu veti putea utiliza decat partial unele aplicatii.

  Cu aceasta ocazie va atentionez sa verificati de fiecare data un terminal iPhone inainte de a il achizitiona pentru a vedea daca el are Activation Lock activ. Pentru a face acest lucru, deschideti aplicatia Settings a iOS 7, navigati catre meniul iCloud, apoi faceti un scroll in jos pana vedeti tab-ul Find My iPhone. Daca acest tab are un buton verde, atunci optiunea este activa si trebuie sa ii cereti vanzatorului sa dezactiveze optiunea, altfel nu veti putea efectua restore fara parola Apple ID-ului, iar dupa un OTA Update terminalul va fi blocat, cerandu-va activare cu parola Apple ID-ului.

  Din pacate foarte multe persoane au fost inselate de catre vanzatori care lasau Find My iPhone activ si cereau bani suplimentari cumparatorilor pentru a debloca optiunea si a permite activarea terminalului, aceasta fiind o infractiune. Separat de tot ceea ce v-am explicat mai sus, puteti utiliza website-ul despre care v-am vorbit aici pentru a verifica un iDevice inainte de achizitie.

7 COMENTARII

  1. deja pentru iphone 4 a aparut o modalitate cum sa scapi de icloud .. modificand un fisier in terminalul de la apple . pana acum ceva timp puteai doar sa il folosesti pe post de ipod … insa de 3 zile “baietii” au rezolvat si partea gsm sa fie perfect functionala si sa fie recunoscut si de iTunes ca fiind activat .. DAR NUMAI PE IPHONE 4 MOMENTAN

  2. Alin444 daca ma ajuti cu un video esti cel mai tare 🙁 am un ipod neverlocked de 2 luni si nu vreau sa le dau samsarilor 250 de lei. Sau oricine ma poate ajuta sunt recunoacator merci

  3. Cred ca Ricky are o relatie speciala cu cei de la Apple ,fiind unicul din lume cu un “ipod neverlock”.
    Ipod+modul gsm(neverlock)=iphone neverlock, deci ipod nu exista neverlock

  4. Salut, acum doua luni mi s-a furat telefonul in Romania, am incercat prin intermediul politie dar fara rezultat, am cutia telefonului cu toate actele. Telefonul a fost cumparat la abonament din Spania . Mentionez ca era IPHONE 4 alb 16 gb . STIE CINEVA SA IMI SPUNA CUM POT SA IL LOCALIZEZ ? IN AFARA DE PROGRAMUL FIND MI IPHONE . (mitran.danniel@yahoo.com)

  5. am si eu un I5 si cand fac faza cu 112 nu merge nu stiu de ce dar fac exact ca el formez si imediat apas butonul power si nu imi apare ca la el dupa ce apas home…
    AM FACUT AS DE MI-A RASPUNS SI AIA DE LA 112 LA UN MOMENT DAT….