iPhone 6 – iata ce diagonala este privita ca fiind potrivita pentru ecranul viitorului terminal

  Va spuneam acum doua zile ce rezolutie ar trebui sa aleaga Apple pentru viitorul ecran al iPhone 6 pentru a pastra denumirea de Retina Display daca diagonala acestuia va fi de minim 4.5 inch. Desi aceasta presupunere are la baza doar o privire stricta a terminalului si a felului in care pot fi modificate diagonalele sale, privind strategia Apple din ultimii ani putem trage o concluzie diferita. Cei de la Forbes sustin ca pentru iPhone 6 Apple ar putea alege un ecran cu diagonala de 4.94 inch si ideea aceasta nu este chiar atat de noua, ea fiind prezentata cu mai multe de un an de zile in urma.

  Explicandu-si alegerea, cei de la Forbes privesc modul in care Apple a ales sa lanseze tableta iPad Mini pe piata si felul in care compania s-a diferentiat de ceilalti competitori. Desi majoritatea producatorilor de tablete Android s-au grabit sa aduca pe piata produse cu ecrane de 7 inch, compania Apple a conceput unul cu ecran de 7.9 inch, prezentat ca fiind ideal pentru utilizare in orice conditii si ca fiind capabil sa ofere o experienta mult mai buna multumita ecranului mai mare.

  Pentru iPhone 6, cei de la Forbes cred ca Apple ar putea alege o rezolutie de 4.94 inch deoarece s-ar diferentia intr-o anumita masura de ceea ce exista pe piata. Ei considera totusi ca Apple ar putea pastra rezolutia de 1136 x 630 pixeli si nu ar alege una noua de 1420 x 800 pixeli, iar aceasta presupunere este cel mai probabil gresita. Reducerea numarului de pixeli per inch de la 326 la 264, aceeasi densitate precum in cazul iPad Air, va atrage companiei Apple doar critici si nicio lauda, chiar daca va scuti dezvoltatorii de munca suplimentara pentru actualizarea aplicatiilor.

  Apple testeaza cel mai probabil ecrane cu diverse diagonale in momentul de fata, insa ramane de vazut ce va hotara sa aleaga pentru viitorul sau terminal, compania avand o alegerea foarte grea in fata.

11 COMENTARII

  1. Iphone 6 tre sa scape de bezelurile din lateral si sa puna camera frontala langa difuzur sa nu mai fie asa lung telefonul si sa poata incadra un ecran asa mare fata sa mareasca mult telefonul . Conceptul din dreapta este grotesc , imens si o simpla reproducere a iphone 5 / 5s . Tre sa scapa de bezelurile alea ca d-aia au brevetat tehnologia de ignorare a degetelor din lateral . Au atuul in mana , ceilalti nu .

  2. Mai oameni buni, v-ati gandit vreunul dintre voi, ca ar trebui si iphonul sa aiba doua difuzoare!!!!! Asta, numai daca aveti ureche muzicala!!!!!!

  3. Hai cu acelaşi ecaran din 2007 şi cu 14 catralioane de pixeli mai mult de care nu-i pasă nimănui..mucles Apple..şi voi oiţele care incă aşteptaţi un ecran mai mare..aşteptaţi până vă creşte barba ca la jidani..
    Tastat de pe un ecran(crăpat) de 4.99″ de Samsung

  4. Toate bune si frumoase pana la afirmatia ca la tablete este ideal 8 inch in format 3/4. A fost o gluma? Daca era “ideal” ar fi fost copiata de androisti la greu. Dar nu este copiata deloc. Pentru ca nu se compara cu 7 inch in format 16/9. Nici la filme, nici la jocuri. Are avantaj doar la navigat pe net. Iar de portabilitate ce sa mai vorbim … nu incape nici in buzunarul de la sacou/geaca. Deci sa nu ne grabim cu “idealurile”. Nu tot ce scoate Apple este … “ideal”.

  5. Va scoate si cu ecran de 4 inchi si in septembrie (5S-ul colorat sau cu o camera mai noua), cred ca sunt multi care vor sa foloseasca un iphone si in acelasi timp sa nu poata vedea oricine trece pe langa ei ce citesc/scriu pe telefon, asa cum se intampla cu telefoanele cu ecrane foarte mari.