Samsung Galaxy S5 va concura cu iPhone 5S cu ajutorul unui cititor de amprente

  Samsung Galaxy S5 este pregatit pentru lansare de catre compania coreeana Samsung, iar printre functiile noi importante pe care terminalul urmeaza sa le includa se numara si un cititor de amprente, exact precum cel disponibil in iPhone 5S. Desi s-a zvonit ca Samsung Galaxy S5 urmeaza sa includa un scanner pentru iris, se pare ca implementarea acestei tehnologii s-a dovedit a fi prea dificila in momentul de fata si nu ar oferi o experienta de utilizare buna pentru cumparatori.

Among the different types of biometric sensors that Samsung is testing for its Galaxy S5, the tech giant will go for fingerprint authentication rather than unintuitive user experience of iris recognition. Who would want to put their handset up close to their eyes for authentication in places like movie theaters and bed, or even while they are driving? It is said that Samsung is working on putting fingerprint sensors under the display panel so that users can scan their fingerprints on the display.

  Deosebindu-se de cititorul de amprente disponibil in iPhone 5S, Samsung Galaxy S5 ar putea avea senzorul implementat direct in ecran, astfel ca utilizatorii isi vor putea debloca terminalele apasand pe partea frontala a dispozitivului. Cei de la Samsung testeaza totodata diversi alti senzori biometrici care ar trebui sa ofere o experienta de utilizare unica si superioada iPhone-urilor, insa ramane de vazut daca acest lucru se va realiza sau nu.

14 COMENTARII

  1. Comice unele comentarii de pe aici ,se vede ca pentru unele persoane exista doar o singura companie care inoveaza si ea este prima la toate(nu ca la ceilalti ar fi altceva)…..cititorul de amprenta a fost introdus prima data pe un telefon de catre Motorola (Motorola Atrix) deci samsung nu copiaza ,si daca cititorul de amprenta va fi chiar ecranul si nu buton fata/spate atunci nu poti spune ca acest tip de cititor este copiat de la motorola pentru ca nu este acelasi lucru ,diferenta integrarii cititorului intr-un buton si altun chiar in ecran este mare ,dar ca sa stiti motorola a fost prima companie care a introdus cititorul de amprente..

  2. Strict ca si telefon, iphone-ul este mult in urma samsung-ului. Il mai salveaza ios-ul…Nu cred ca e foarte important cine copiaza (si apple foloseste ideile sau tehnologia altora), ci cine face cel mai bun produs

  3. Ma intreb, oare exista un singur detinator Apple care intra pe bloguri Samsung, Android, Nokia, etc? Nu cred… Asta imi da mult de gandit. Cred ca Apple ii representer pe cei fara frustrari. Ma refer in materie de tehnlogie. E formidabil sa ai doar 2 nuclee, mai putini giga, ecran mai mic.. si sa nu iti pese de altii!
    Normal ca e IOS-ul definitoriu, doar ne referim la un produs in intregime, nu? Soft+Hard!

  4. Detinatorii de iphone care nu studiaza piata, divinizeaza apple si considera produsul lor “the best”, doar fiindca e de la firma minune, sunt putin ignoranti (scuze). Vis a vis de frustrati, cum se numesc cei care fac jb, in ciuda “minunatului” ios, satui de incorsetarea si limitarile apple? Am iphone, inca mai sper la ceva uau de la ip6, dar legat la ochi si mai ales la minte, nu sunt. Pe logica lui Calin, acest articol nu trebuia sa existe, ca doar nu ne pasa noua de aia. Si nici nu comentam produsele lor…

  5. Cristi, ai dreptate! Acest articol e inutil pt mine.
    Cu aceasta ocazie imi spun si eu un “of” legat de idevice.ro. Mi-ar placea sa fie toate stirile cu jb pe un meniu aparte. Eu nu sunt gadgetist cu timp in surplus (din pacate) si nu cred ca voi apela la jb niciodata. Si abundenta de articole cu tema jb pt mine sunt apa de ploaie.
    Eu citesc cu placere stiri legate de noutatile Apple, IOS, MacOS etc. Asta fiindca am renuntat la PC-uri de curand (de 2 ani) in favoarea MAC-urilor si alaturi de alte produse Apple, totul a devinit mai simplu, mai usor, mai curat. Am uitat cum e sa dau restart, culoare albastra la ecran nu ma enerveaza, nu mai fac goblenuri nesfarsite cu km de cabluri… Poate sunt ignorant, dar sunt fericit. Macar in treaba asta! 😉

  6. Bai nene, am o intrebare va da apple de mancare de divinizati asa de mult firma aia ? este ca un zeu pentru voi ? maine poimaine o sa vedem biserici cu semnul apple si cruce facuta din iShituri si o gramada de iSheeps care striga in cor “Apple a fost primul” ei bine nu-i chiar asa. Daca ar fi sa va scoateti putin capul din telefonul vostru “perfect” si sa va documentati o sa vedeti ca multe din functiile apple au aparut deja cu mult inaintea lui la alte telefoane, Motorola Atrix, google it, primul telefon cu scaner de amprente. Asa ca shhhh ca nu reinvie nenea jobs daca ii laudati compania.

  7. Esti cu mult depasit de subiect, abtine-te. Aici nu divinizeaza nimeni compania Apple. Este adevarat Samsung are ceva functii in plus dar camd vb de accesibilitate este mult in urma. Am avut de la bb z10 la htc one toate telefoanele posibile si tot la iphone m-am intors. De ce? Tot cea ce folosesc eu la un telefon pot face cu iphone-ul dar intrun timp mult mai scurt decat cu alte telefoane.

  8. Bai nene, dar e o chestie de “gustibus”! Si, e “non discutandum”. :))

    Uneori trebuie sa vezi mai mult intr-un produs decat puterea de calcul, spatiul de stocare, acceleratorul grafic… Trebuie sa ii vezi user interface-ul, daca e prietenos, atractiv, intuitiv. Daca tot sistemul e stabil si in concordanta cu hardware-ul. Si cel mai important? sa iti placa bai nene! Pe mine chiar nu ma deranjeaza preferintele nimanui.

    Si apropo, te saluta Dabija!