iOS 7.0.5 – urmatorul pas in blocarea evasi0n7

  iOS 7.1 beta 4 a fost lansat in cursul zilei de luni si ieri v-am spus ca noua versiune a sistemului de operare blocheaza partial evasi0n7 astfel incat sa nu mai poata fi efectuat jailbreak pentru iOS 7.1 beta. Cei de la Evad3rs nu spun daca toate exploit-urile utilizate au fost blocat si stim deja ca unul sigur ramane utilizabil, insa nu se stie exact cate dintre cele minim 5 folosite de catre ei mai sunt utile in viitor. Totusi, avand in vedere pasul facut acum de catre Apple, urmatorul va fi lansarea iOS 7.0.5 pentru a bloca posibilitatea de a face jailbreak pentru versiunile iOS 7 oferite prin iTunes.

  Apple probabil va astepta pana cel putin saptamana viitoare pentru a oferi iOS 7.0.5 publicului larg, iar de aici mai departe va evita, cel mai probabil, sa ofere update-uri pana in momentul lansarii iOS 7.1. Zvonurile publicate pana in prezent indica faptul ca iOS 7.1 va fi lansat in martie, deci peste minim o luna si aproape jumatate, timp in care Apple nu isi prea permite sa lase activa o solutie de jailbreak care ii compromite posibilitatea de a convinge mari companii ca iOS-ul sau este securizat.

  Acestea fiind spuse, aveti grija sa nu faceti update accidental la iOS 7.0.5 prin iTunes, OTA Update-ul fiind imposibil daca aveti jailbreak.

4 COMENTARII

  1. In momentul de fata aplle castiga in fata jailbreak ului pt ipad ,momentan nu isi are rostul un jailbreak care are ceva probleme si ofera putine tweak uri utile. Mai degraba incurajeaza pirateria in acest moment pt ca nu cred ca cineva ar face jailbreak doar pt cateva teme sau cateva tweak uri . Este doar o parere tratati o ca atare.