Doua iPhone-uri cu ecrane mai mari de 4 si 5 inch sunt pregatite de catre Apple, iPhone 5C va fi scos din productie

  Dupa anuntul de ieri privind stabilirea design-ului, dimensiunilor si a ecranului iPhone 6, astazi cei de la Wall Street Journal ofera un set de informatii diferite in legatura cu iPhone-urile ce urmeaza sa apara pe piata anul acesta. Conform surselor care au oferit aceste informatii, compania Apple pregateste lansarea a doua noi terminale iPhone care au doua ecrane de marimi diferite, ambele mai mari de 4 inch. Primul terminal ar avea un ecran de 4.5 inch si cel de-al doilea ar avea un ecran cu diagonala mai mare de 5 inch, ambele dispozitive fiind concepute in ideea de a genera concurenta mai puternica pentru producatorii de terminale Android.

The people said Apple plans an iPhone model with a screen larger than 4½ inches measured diagonally, and a second version with a display bigger than 5 inches. Until now, Apple’s largest phone has been the 4-inch display on the iPhone 5. Both new models are expected to feature metal casings similar to what is used on the current iPhone 5S, with Apple expected to scrap the plastic exterior used in the iPhone 5C, these people said. The phones, expected in the second half, won’t include a curved display, a feature recently introduced by rivals including Samsung Electronics Co. the people said.

  Partea interesanta este ca Apple nu ar urma sa produca vreunul dintre terminale folosind carcase din plastic, ambele dispozitive urmand a avea o carcasa din metal, compania fiind hotarata sa renunte la iPhone 5C dupa doar un an de disponibilitate. Ambele terminale urmeaza sa fie lansate pe piata in a doua parte a acestui an, insa planurile celor de la Apple nu ar fi finale, asa ca orice s-ar putea schimba pana in toamna. Ecranul cu diagonala de 4.5 inch ar fi deja intr-un stadiu avansat de dezvoltare, in timp ce modelul cu ecran de 5 inch ar fi intr-un stadiu incipient, insa ambele dispozitive urmeaza sa ajunga pe piata in 2014.

  Informatiile publicate astazi confirma din nou ideea ca Apple se pregateste sa concureze serios cu producatorii de terminale Android, iar renuntarea la a mai oferi iPhone 5C sau vreun alt iPhone cu carcasa din plastic nu este absolut deloc surprinzatoare.