OS X 10.10 va avea un design nou, se va diferentia si mai mult de iOS

  Vineri cei de la Macworld au discutat cu Phil Schiller, Craig Federighi si Bud Tribble, membri ai echipei care conduce Apple, despre Mac, OS X si iDevice-urile care sunt atat de populare. Desi niciunul dintre cei trei nu a dorit sa dezvaluie foarte multe in legatura cu OS X 10.10, ei au afirmat totusi ca viitoarea versiune a sistemului de operare se va diferentia de iOS prin mult mai multe elemente decat in trecut. Desi interfata sistemului de operare va fi actualizata si va avea un design “plat”, modificarile nu vor fi la de drastice precum in iOS 7 si rezultatul final nu va fi asemanator.

It’s obvious and easy enough to slap a touchscreen on a piece of hardware, but is that a good experience? We believe, no. We don’t waste time thinking, ‘But it should be one [interface]!’ How do you make these [operating systems] merge together?’ What a waste of energy that would be,” Schiller said. But he added that the company definitely tries to smooth out bumps in the road that make it difficult for its customers to switch between a Mac and an iOS device—for example, making sure its messaging and calendaring apps have the same name on both OS X and iOS.

  Managerii sustin ca experientele de utilizare a unui Mac si cele ale unui iPhone sau a unei tablete iPad sunt diferite deoarece fiecare are propriul sistem de interactiune cu utilizatorul, astfel ca fiecare dintre ele trebuie sa aiba un sistem de operare bine gandit, care sa ofere o experienta cat se poate de buna. Cei de la Apple au criticat deschis implementarea unui ecran tactil pentru laptop-uri si lipsa de popularitate a acestor dispozitive a dovedit ca pentru Apple nu exista deocamdata vreo motivatie suficient de buna pentru a lansa un Mac in care sa avem un ecran tactil, sau o tableta iPad cu OS X.

“The reason OS X has a different interface than iOS isn’t because one came after the other or because this one’s old and this one’s new,” Federighi said. Instead, it’s because using a mouse and keyboard just isn’t the same as tapping with your finger. “This device,” Federighi said, pointing at a MacBook Air screen, “has been honed over 30 years to be optimal” for keyboards and mice. Schiller and Federighi both made clear that Apple believes that competitors who try to attach a touchscreen to a PC or a clamshell keyboard onto a tablet are barking up the wrong tree.

  Apple dezvolta de cateva luni de zile OS X 10.10 cu numele de cod Syrah si deocamdata compania a imbunatat sistemul de notificari folosind unele elemente ale iOS 7, iar implementarea unei compatibilitati intre AirDrop pentru Mac si iOS este posibila. Practic ne putem astepta la noi schimbari de design pentru OS X 10.10, functii care sa intercoencteze si mai mult Mac-urile cu iDevice-urile, insa sistemele de operare vor ramane diferite la baza si acest lucru nu se va schimba.