Steve Jobs este omagiat in Belgrad cu o statuie gandita pentru a fi expusa in campusul companiei Apple

  Fostul CEO Apple, Steve Jobs, are fani in intreaga lume, iar pentru a il omagia in ziua in care ar fi implinit 59 de ani, un concurs a fost organizat in Belgrad, Serbia. Dupa inscrierea a 10.000 de opere de arta in concurs, castigatoare a fost desemnata cea din imaginea de mai sus, ea fiind creadata de catre Dragan Radenovic, un popular sculptor local. Statuia reprezinta un bust al lui Steve Jobs si este doar o macheta a unei creatii mult mai mari care ar urma sa fie amplasata in campusul Apple, sculptorul trimitand cateva schite catre cei din Cupertino care au fost interesati de idee.

I wanted to present some of the recognizable Serbian motifs such as a letter Ш which is the last letter of the Serbian alphabet and Apple rather liked the idea. I’ve also placed the Latin letter A and binary code 0.1 too. I’ve wanted it all to represent a sort of “magnet”.

  Radenovic urmeaza sa aiba o intalnire cu anumiti manageri ai Apple in perioada urmatoare, el urmand a construi o statuie cu o lungime de 3 – 5 metri care va fi livrata catre compania americana si expusa undeva in interiorul campusului sau.