Apple dezvolta un sistem care ar putea permite utilizarea Touch ID pentru a securiza diverse dispozitive electronice

  Touch ID este un sistem care permite deblocarea unui iPhone 5S sau autorizarea de achizitii prin iTunes Store folosind un cititor de amprente si o amprenta scanata prin terminalele noastre. Sistemul este extrem de popular si a fost unul dintre principalele motive in baza carora iPhone 5S a generat atat de multe vanzari din momentul lansarii si pana in prezent, iar Apple incearca sa ii extinda functionalitatea. Mai exact, Apple ar putea autoriza interconectarea a doua dispozitive prin intermediul Bluetooth-ului, amprenta putand inlocui un cod de conectare.

U.S. Patent Application number 20140068725, entitled “Wireless Pairing and Communication Between Devices Using Biometric Data,” defines a manner in which users could take advantage of unique biometric information to authorize a connection between two devices. This could be used, for instance, in lieu of current authentication methods to pair two devices over Bluetooth. Currently, authorizing a connection between two Bluetooth devices requires a user to enter a passcode, generally a randomly-generated series of numbers. Apple’s patent would allow biometric information, like fingerprints from the company’s popular Touch ID system, to substitute for those passcodes. 

  Mai mult decat atat, utilizarea unei amprente ar putea determina si nivelul de acces pe care un utilizator l-ar primi la un anumit dispozitiv, nivelul de acces al acestuia putand fi restrictionat sau extins. Totul are la baza faptul ca interconectarea ar putea fi facuta cu dispozitive ce permit setarea unor diverse niveluri de acces care pot si conectate la iOS si la Touch ID, deci teoretic Apple ar putea implementa in OS X un sistem care ar oferi unor utilizatori acces guest sau de admininistrator in baza scanarii unei amprente din iPhone.

  Avand in vedere ca totul este acum doar un brevet de inventie, ramane de vazut daca tehnologia va ajunge vreodata in iDevice-uri sau Mac-uri, dar macar stim ca Apple dezvolta ceva interesant.