Lansarea iOS 7.1 ar putea fi intarziata de probleme legale ale Apple

  Saptamana aceasta au aparut multiple zvonuri care dadeau drept sigura lansarea iOS 7.1 in cursul saptamanii viitoare, unul dintre ele avand la baza lansarea unei noi aplicatii pentru iTunes SXSW. Negand indirect aceste zvonuri, compania Apple a actualizat in cursul noptii trecute aplicatia iTunes Festival pentru a permite efectuarea de streaming video din cadrul festivalul prin aceasta aplicatie si nu prin alta noua care ar fi functionad cu iOS 7.1, cea veche putand fi instalata inclusiv in iOS 7.0.6 de catre oricine.

  Lansarea acestei aplicatii si aparitia unui zvon in cursul zilei de ieri care vorbea despre probleme legale ale Apple cu in-app purchase-urile sugereaza faptul ca, compania ar putea amana data de lansare a iOS 7.1. Apple este presata atat de catre autoritatile din SUA, cat si de catre autoritatile din Europa pentru a modifica sistemul de in-app purchase-uri disponibile in iOS-ul pentru iDevice-uri, iar iOS 7.1 ar urma sa aduca aceste modificari. Din pacate implementarea noilor masuri de securitate este dificila, procesul de dezvoltare durand mai mult decat s-ar fi asteptat Apple, acest lucru putand duce in schimb la o posibila intarziere a lansarii iOS 7.1.

  Avand in vedere ca Apple inca nu a lansat o versiune GM a iOS 7.1, care apare de obicei cu minim o saptamana de zile inaintea celei oficiale, am putea crede ca noua versiune a sistemului de operare nu este pregatita pentru lansare. Daca ar fi sa ghicesc, as spune ca exista sanse destul de mari ca versiunea GM a iOS 7.1 sa fie lansata in aceasta seara de catre Apple, insa ramane sa vedem care sunt planurile companiei.