Apple implementeaza o noua masura de securitate pentru protejarea impotriva efectuarea accidentala de in-app purchase-uri

 

  Inaintea lansarii iOS 7.1 v-am spus ca Apple pregateste implementarea unor noi masuri de securitate pentru sistemul sau de in-app purchase-uri, iar acum aflam exact ce presupune acest lucru. Mesajul de avertizare din imaginea de mai sus este afisat acum la efectuarea unui in-app purchase, el spunandu-le utilizatorilor ca au la dispozitie inca 15 minute de a efectua un in-app purchase inainte de a fi nevoiti sa reintroduca parola de logare a propriului Apple ID.

  Mesajul este afisat doar la prima efectuare a unui in-app purchase si el poate directiona utilizatorii catre meniul de setari al iOS 7, acolo el avand optiunea de a seta diverse limitari pentru sistemul de achizitii al iOS-ului. Aceasta “perioada de gratie” de 15 minute intre achizitii exista in iOS inca din anul 2008, insa compania Apple a fost obligata sa aduca la atentia utilizatorilor politica sa privind in-app purchase-urile, aceasta fiind singura noutate implementata pentru acest sistem.

1 COMENTARIU

  1. Oricum ar vrea ei sa para in ochii lumii,tot nu le prea reuseste.Vin englezii,vin belgienii cu plangeri in parlamentele lor la problema app purchase,si ei ce fac?Chipurile ca le fac un bine cu un banner,si o redirectionare “o singura data” catre settings,ca mai apoi mereu intre 2 sau mai multe purchase-uri efectuate in timpul de 15 minute….cale libera ca “prosti e multi”.