iPhone blocat cu iCloud – cat de util este r0bf0rdsn0w?

  r0bf0rdsn0w a aparut pe internet ca o gluma facuta de catre hackerul iH8sn0w, insa in final se dovedeste a fi o solutie de deblocare iCloud pentru iPhone care nu va fi vreodata utila pentru foarte multa lume. Exista doua motive pentru care r0bf0rdsn0w nu va fi vreodata util, primul dintre ele are legatura cu un expert de securitate al Apple care a reusit sa sparga parola canadianului iH8sn0w si a va descoperi bugul folosit de program pentru a activa iPhone, iPad sau iPod Touch-urile blocate in iCloud, un update al iOS urmand a il inchide.

  Cel de-al doilea motiv este complicat si face aceste terminale deblocate cu r0bf0rdsn0w semi-inutile. Practic un iPhone, iPad sau iPod Touch blocat cu iCloud Activation Lock nu poate fi activat decat cu Apple ID-ul cu care a fost blocat, insa mai mult decat atat, toate serviciile Apple sunt blocate pe IMEI-ul sau. r0bf0rdsn0w nu face altceva decat sa simuleze serverul Apple de activare direct in calculatorul nostru, iar dupa activarea terminalului nu veti putea accesa FaceTime, iMessage, iCloud, etc.

  De ce este inutil r0bf0rdsn0w? Pentru ca nu inlatura IMEI-ul iDevice-ului vostru din blacklist-ul serverelor Apple, asa ca veti putea face destule lucruri cu dispozitvul, dar nu veti putea folosi serviciile Apple. iH8sn0w a lansat acest program in ideea ca Apple sa il poata bloca fara ca lumea sa il poata utiliza la scara larga, asa ca ar fi bine sa va luati gandul de la el.