Acoperire 4G Cosmote in Romania – iata locatiile

  Saptamana trecuta Cosmote Romania a anuntat extinderea acoperirii 4G pentru reteaua proprie in Romania, acoperind 40% din populatia urbana. Avand acoperire 4G pentru 19 orase din tara si 90% din Bucuresti, Cosmote Romania ofera posibilitatea de a naviga pe internet in 4G la viteze de pana la 150 Mbps, cu o viteza de upload de pana la 50 Mbps, acesta fiind standardul pentru toti operatorii de telefonie mobila din tara noastra. In ceea ce priveste abonamentele dedicate 4G, Cosmote Romania ofera clientilor abonamente Cosmote Free L sau Free XL, restul abonatilor care platesc minim 9€ putand activa o extraoptiune numita Connect Extension+.

  In comunicatul de presa de mai jos aveti lista celor 19 orase pentru care Cosmote ofera acoperire 4G in momentul de fata, ea trebuind sa fie, teoretic, de 90% pentru ele, reteaua urmand a fi extinsa in viitor si la alte orase din tara. Detalii despre acoperire 4G la Orange aveti aici, iar pentru Vodafone gasiti aici.

COSMOTE România extinde rețeaua 4G, ca parte a focusului strategic pe dezvoltarea infrastructurii

                        București, 3 aprilie 2014

Ca urmare a intrării în vigoare a licențelor în noul spectru începând cu 6 aprilie, COSMOTE România anunță că rețeaua 4G a ajuns la 90% din teritoriu și populație în București, precum și în alte 19 orașe, acoperind aproximativ 40% din locuitorii mediului urban. Alături de capitală, tehnologia de generația a 4-a acoperă în prezent Bacău, Botoșani, Brăila, Predeal, Buzău, Cluj-Napoca, Constanța, Galați, Iași, Bragadiru, Jilava, Otopeni, Baia Mare, Piatra Neamț, Bușteni, Ploiești, Sinaia, Satu Mare și Suceava. Noul spectru permite viteze de descărcare de până la 150 Mbps și viteze de încărcare de până la 50 Mbps. Capacitatea rețelei pentru 300 Mbps este testată în prezent de COSMOTE, fiind un pas firesc în demersul companiei de a câștiga cursa pentru viteza pe Internet.

În paralel cu investițiile în rețeaua 4G realizate de COSMOTE, Romtelecom asigură o acoperire masivă cu tehnologii bazate pe fibră, furnizând conexiuni cu viteze de până la 1 Gbps pentru cei mai exigenți clienți și livrând servicii complete fix-mobil.

Cu serviciile de date 4G disponibile la capacitate maximă, clienții COSMOTE pot experimenta calitate video HD, asculta muzică online, încărca fotografii și fișiere mult mai rapid prin aplicații sau diferite activități online care necesită un răspuns rapid și o conexiune stabilă, precum jocurile în rețea. Parteneriatele strategice, precum cel cu WhatsApp, rămân o prioritate ce generează rate de adopție mari și îmbogățesc stilul de comunicare al consumatorilor.

“COSMOTE a fost primul operator care a demonstrat viteza de 150 Mbps în aprilie 2013. Vorbind deja de viteze de descărcare de 300 Mbps, asistăm la o nouă dovadă a ritmului uimitor al evoluției tehnologice. Noul spectru ne oferă posibilitatea de a aduce servicii de comunicații bazate pe tehnologii avansate cu scopul de a îndeplini toate exigențele clienților. Până la finalul anului, plănuim să dublăm acoperirea 4G din prezent și, până în 2015, vom intensifica și mai mult investițiile noastre, bazându-ne pe creșterea cererilor consumatorilor și a ratei de penetrare a smartphone-urilor, acoperind cu 4G/4G+ 100% din zonele urbane relevante. COSMOTE își unește forțele cu Romtelecom investind mai mult de 170 milioane de euro, din care cea mai mare parte va fi alocată pentru optimizarea rețelei, ca parte a strategiei de a livra servicii inovative, de încredere și complete”, a declarat Bob Konstantinidis, Director Executiv Operațiuni și Tehnologie, Romtelecom și COSMOTE România.

Toți clienții noi și existenți, care au un SIM și un echipament compatibile, se pot bucura de vitezele 4G în zonele acoperite dacă aleg un abonament COSMOTE Free L sau COSMOTE Free XL. Clienții existenți, care au deja alt plan tarifar din portofoliul COSMOTE Free cu un preț lunar mai mare de 8,8 euro (TVA inclus), pot opta pentru extraopțiunea Connect Extension+ pentru doar 5 euro/lună (TVA inclus).

Terminalele 4G disponibile în portofoliul de smartphone-uri al COSMOTE România sunt BlackBerry Z10 (999 RON, TVA inclus), HTC One 32GB (849 RON, TVA inclus), HTC One Mini (579 RON, TVA inclus), iPhone 5 16GB (1.599 RON, TVA inclus), iPhone 5C 16GB (1.499 RON, TVA inclus), iPhone 5S 16GB (1.999 RON, TVA inclus), LG G2 (799 RON, TVA inclus), Nokia Lumia 625 (1 RON, TVA inclus), Samsung Galaxy Note 3 (1.858 RON, TVA inclus), Samsung Galaxy S3 i9305 (919 RON, TVA inclus), Samsung Galaxy S4 i9505 (1.099 RON, TVA inclus), Samsung Galaxy S4 mini i9195 (699 RON, TVA inclus), oricare dintre aceste terminale împreună cu un abonament COSMOTE Free L (31 euro/lună, TVA inclus) cu un contract încheiat pe 24 de luni. De asemenea, clienții de date ai COSMOTE România se pot bucura de această experiență prin utilizarea tabletei Samsung Galaxy Note 10.1 N8020 (1.439 RON, TVA inclus), respectiv a modemurilor Connect E3276 (99 lei, TVA inclus) și Connect MF823 (99 lei, TVA inclus), oricare dintre aceste terminale fiind disponibile împreună cu abonamentul Connect Unlimited+ 30 (30,01 euro/lună, TVA inclus) cu un contract semnat pe 24 de luni.

Clienții COSMOTE România au la dispoziție, de asemenea, reţeaua de date 3G de înaltă calitate, cu viteze de descărcare de până la 43,2 Mbps pentru Internetul mobil în 267 de oraşe şi peste 4.870 de localităţi din România, acoperind aproximativ 72% din populaţie și viteze de până la 21,6 Mbps prin tehnologia HSPA+ în restul țării. În total, serviciile 3G acoperă aproximativ 80% din populaţia României.

16 COMENTARII

  1. Eu am abonament la ei de 31 de euro free L si tot trebuie sa activez o optiune de 5 euro pentru a avea 4G, mi se pare o prostie dar asta e. Am schimbat si cartela cu una 4G sperand ca traficul din optiune sa fie la 4G dar dupa ce am vb cu ei si au zis ca trebuie sa activez si acea optiune m-am razgandit. Totusi stie cineva cum e viteza 4G la cosmote si e din iasi?

  2. @mih: Iti trebuie cartela 4G, telefon si abonament. In caz ca ai du-te la un germanos si spune-le sa-ti aloce 4G-ul in sistem.

  3. Retea mai praf decat Cosmote….nu cred ca exista pe planeta! Abia astept sa exipire contractul la anu’ , sa fug cu-a 4-a de la ei !! Nu e posibil ca in centrul orasului sa nu poti folosi telefonul pe voce, dind in mod repetat apel esuat! Sunt din Focsani…iar experienta mea cu Cosmote de 6 ani, cam aici o sa se opreasca !

  4. Dacă vrei sa termini cu cosmote,începe operatia de reziliere a contractului cu 2-3 luni înainte de expirare,căci dacă nu o faci din timp o sa mai plătește 2-3 luni si după expirarea contractului.Iti spun din experienta

  5. @outsid3r – în Focșani am semnal foarte bun tot timpul. Cosmote / 5S neverlocked 7.0.6 JB. Probabil tu ai probleme cu tel. tău.