Google Play genereaza mai multe descarcari decat App Store, genereaza mai putine incasari

  Google Play-ul companiei Google a reusit sa depaseasca App Store-ul in Q1 2014 in ceea ce priveste numarul de descarcari generate de catre smartphone-urile ce ruleaza sistemul de operare Android. Conform unui studiu al unei companii care monitorizeaza magazine virtuale de aplicatii din 150 de tari de pe glob, Google Play a generat in Q1 2014 cu 45% mai multe descarcari decat App Store-ul companiei Apple, diferenta fiind enorma si avand la baza numarul foarte mare de terminale Android active la nivel global.

Daca in ceea ce priveste decarcarile Google Play este rege, in ceea ce priveste incasarile, App Store-ul conduce detasat, generand cu 85% mai multi bani decat magazinul celor de la Google. In ciuda acestei diferente considerabile, Google Play-l incepe sa reduca substantial din avantajul pe care App Store-ul inca il are. Tari precum SUA, Marea Britanie, Coreea de Sud, Rusia sau Brazilia au generat cele mai mari cresteri in ceea ce priveste incasarile, ele putand ajuta Google in viitor sa depaseasca Apple.

4 COMENTARII

  1. Aceeasi aplicatie disponibila in cele 2store-uri e mai scumpa cu cel putin 50% in appstore decat in google play,de aici si diferenta!

  2. Banii nu înseamnă întotdeauna chiar totul.Popularitatea aplicațiilor din Goole Play se datorează in primul rand numărului masiv de plasticarii android scoase pe piață.
    Sunt mai vulnerabile, stau mai slab la design, au slabe sanse de a fi upgrade la un sistem de operare mai nou, INSA sunt mai ieftine.La salariile din România este mai convenabil si mai practic sa ai in casa trei plasticarii cu android decat un iphone scump.
    Deși ideologia initiala de baza de la Apple a fost sa creeze un telefon simplu pt oamenii de rând,in timp pretul acestuia a depășit cu mult orice pret de bun simt.Daca ai avea salariul de câteva mii de euro ca in Vest, atunci e alta poveste.
    Cum iphone 6 va fi mai scump decat iphone 5s , plasticariile android vor atinge o cifra de piața tot mai mare, cu o penetrare cat mai adanca in rândul oamenilor nevoiași.