iPhone 6 – rezolutie ecran 4.7 inch

  In cursul zilei de ieri v-am oferit o posibila teorie pentru schimbarea rezolutiei ecranului de 4.7 inch care ar urma sa fie implementat in iPhone 6, iar astazi completez acele informatii. Conform unui analist care a avut in trecut informatii valide despre produsele Apple ce nu au fost lansate pe piata, iPhone 6 cu ecran de 4.7 inch ar putea avea o rezolutie de 1334 x 750 pixeli cu 326 de pixeli per inch. Cresterea rezolutiei la acest format de la 1136 x 640 pixeli ar permite o afisare a aplicatiilor actuale in chenare cu margini negre, exact precum s-a intamplat si in cazul trecerii la ecranul de 4 inch al iPhone 5.

  Mai mult decat atat, cresterea rezolutiei permite afisarea mai multor informatii pe ecran si a unui rand suplimentar de iconite in Springboard, asa ca vorbim despre o schimbare majora. Practic pe un ecran de 4.7 inch Apple ar putea oferi o rezolutie usor marita si ar putea forta utilizatorii sa-si actualizeze aplicatiile pentru o noua rezolutie neobisnuita, o strategie pe care compania de obicei o evita, insa in cazul iPhone 5 a aplicat-o si probabil o va aplica din nou in cazul iPhone 6.

  Ca sa fi sincer, dublarea rezolutiei ecranului la 2272 x 1280 pixeli ar simplifica extrem de mult lucrurile pentru toata lumea si ar oferi companiei Apple un avantaj in fata multor producatori de terminale Android, hardware-ul necesar putand fi implementat in iPhone 6. Desi e greu de spus in ce conditii va modifica Apple rezolutia ecranului pentru iPhone 6, insa poate vom avea parte de o surpriza placuta de la americani.