Yahoo! ar putea inlocui Google Search pentru a deveni motorul nativ de cautare al Safari pentru iOS

  De ani de zile Apple renunta la diverse servicii Google in favoarea unora dezvoltate de catre proprii angajati, iar in curand Safari ar putea avea un alt motor de cautare nativ. CEO-ul Yahoo!, Marissa Mayer, incearca sa convinga Apple sa inlocuiasca Google Search cu Yahoo! Search pentru a efectua cautari native prin Safari, ea avand o strategie interesanta in acest sens. Notifications Center si aplicatia Weather preiau informatii despre vreme de la Yahoo!, Siri preia stiri sportive din Yahoo! Sports, aplicatia Stocks preia informatii din Yahoo! Stocks, insa in curand Safari ar putea prelua informatii din motorul de cautare al Yahoo!.

  Desi cei de la Yahoo! au incercat in trecut sa convinga Apple sa renunte la Google Search pentru Safari, insa nu a avut succes, asa ca acum CEO-ul companiei discuta cu vicepresedintii seniori ai Apple pentru a ii convinge sa ii accepte propunerile. Renuntand la Google ca si motor de cautare nativ pentru SUA, sau alte locatii de pe glob, Apple ar lovi serios in Google, gigantul american bazandu-se pe zecile de milioane de cautari lunare facute folosind iDevice-urile Apple din lumea intreaga.

  Chiar daca deocamdata pare putin probabil ca Yahoo! sa devina motorul nativ de cautare al Safari pentru iOS, nu se stie cum se vor schimba lucrurile in viitor. Totusi, chiar daca Google Search va fi inlocuit, noi vom avea oricand posibilitatea de a il seta ca fiind disponibil pentru utilizare folosind aplicatia Settings a iOS.

6 COMENTARII