ATENTIE! Unflod Baby Panda – atac malware pe iOS 7 pentru iPhone si iPad cu jailbreak iOS 7!

  Efectuarea unui jailbreak oricarui iPhone, iPad sau iPod Touch ne expune terminalele atacurilor de tip malware, Unflod Baby Panda fiind numele celui mai recent, mai ales daca instalam diverse tweak-uri si aplicatii din Cydia. Desi atacurile de acest gen sunt foarte rare, din pacate cativa hackeri chinezi s-au gandit sa produca un troian pentru iOS numit Unflod Baby Panda, furamd Apple ID-urile si parolele asociate acestora. Malware-ul instalat in iDevice-uri monitorizeaza toate conexiunile de internet, inclusiv cele SSL si preia toate datele importante privind username-uri si parole, trimitandu-le catre serverele chinezilor.

  Deocamdata nu se stie cum se instaleaza Unflod Baby Panda in iDevice-urile noastre, insa doar terminalele cu jailbreak sunt afectate si metoda de descoperire si rezolvare a problemei este destul de simpla. Daca aveti iFile, atunci va trebui sa navigati in Library/MobileSubstrate/DynamicLibraries/, iar daca gasiti fisierul Unflod.dylib inseamna ca sunteti infectati si va trebui sa il stergeti. Alternativ puteti folosi comanda grep -R ‘WANG XIN’ /Applications/ in aplicatia Terminal, disponibila in Cydia, pentru a vedea daca sunteti infectati, insa stergerea fisierului trebuie facuta folosind iFile.

  Daca descoperiti ca sunteti infectati, atunci trebuie sa va schimbati parola Apple ID-ului pentru a fi siguri ca el nu va fi furat de catre hackerii chinezi, insa daca nu sunteti infectati, trebuie sa aveti grija ce instalati din Cydia. Din pacate deocamdata nu se stie in ce pachete ar putea fi ascuns Unflod Baby Panda si chiar daca el va fi eliminat din unele, ar putea fi prezent in altele, asa ca prudenta trebuie sa fie principala voastra grija. Daca folositi Firewall IP cu iDevice-ul vostru, atunci puteti bloca serverele hackerilor pe IP-urile : 23.88.10.4 si 23.228.204.55, impiedicand trasnferul de date.

  iDevice-urile fara jailbreak nu sunt afectate.