Nike concediaza o parte a echipei dezvoltatoare a bratarilor FuelBand

  Nike a fost una dintre primele companii care a dezvoltat produse de fitness care pot fi purtate de catre utilizatori in timpul exercitiilor fizice. Dupa cativa ani de zile de dezvoltare a liniei de bratari de fitness FuelBand, cei de la Nike au luat decizia de a concedia o buna parte din echipa care le-a dezvoltat. Nike a redus cu mai bine de jumatate echipa de 80 de angajati care dezvolta produsele din seria FuelBand, afirmand ca se va concentra in continuare pe dezvoltarea software-ului in baza caruia functioneaza produsele.

The shoemaker isn’t throwing in the towel on technology. Rather, it’s turning away from hardware and realigning its focus exclusively on fitness and athletic software, a strategic shift that would still benefit the company in the long run, analysts said.

  Nimeni nu stie sigur ce anume sta la baza deciziei de a concedia atat de multi ingineri talentati, insa surse din interiorul Nike afirma ca deocamdata o decizie finala privind inchiderea diviziei nu a fost luata. Cei de la Nike vor continua sa ofere suport software pentru toate produsele din seria FuelBand si exista posibilitatea ca in viitor alte bratari sa fie fabricate, insa totul depinde de performantele lor. Se pare ca seria FuelBand nu genereaza chiar atat de multi bani precum se astepta Nike, iar decizia de a inchide divizia ar avea la baza ratiuni financiare.

  Miscarea celor de la Nike intr-o perioada in care smartwatch-urile si bratarile de acest gen sunt extrem de populare pare foarte ciudata, insa concurenta este probabil principalul motiv pentru care produsele FuelBand ar putea disparea. Desi pentru Nike vestile sunt proaste, Apple are acum posibilitatea de a angaja ingineri talentati pentru a dezvolta smartwatch-ul iWatch care ar trebui sa fie lansat in cursul acestei toamne pe piata. Cu oamenii celor de la Nike, Apple ar putea crea un produs grozav, insa ramane de vazut cati dintre ei vor ajunge in Cupertino.