iOS 7.1 este vulnerabil in fata unor exploit-uri extrem de periculoase, Apple este criticata pentru blocarea intarziata a lor

  In cursul serii trecute compania Apple a lansat iOS 7.1.1 si v-am prezentat o lunga lista de vulnerabilitati ale sistemului de operare care au fost rezolvate de catre compania americana fara ca ea sa declare public acest lucru. Lunga lista de vulnerabilitati permitea hackerilor sa exploateze iOS 7.1 fara foarte mult efort si compania Apple era constienta de existenta lor, ele fiind prezente inclusiv in OS X. Desi Apple a reparat problemele cu 3 saptamani in urma pentru OS X, pentru iOS le-a rezolvat abia acum si un fost expert in securitate angajat al sau o critica pentru lentoarea cu care isi protejeaza utilizatorii.

  Intr-un articol publicat pe propriul blog, expertul in securitate prezinta lista de vulnerabilitati rezolvate de catre Apple acum si cu 3 saptamani in urma, ele fiind aproape identice. Nimeni nu stie de ce a ales Apple sa evite rezolvarea vulnerabilitatilor iOS 7.1 pentru o perioada atat de lunga de timp si nimeni nu stie cate mai sunt active inclusiv in iOS 7.1.1, insa daca rulati in continuare iOS 7.1, atunci ar fi bine sa faceti update la cea mai recenta versiune a sistemului de operare.