Aplicatia Viber este vulnerabila in fata hackerilor (Video)

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=kqgn-HF4gKg&w=580&h=370]

  Viber este una dintre cele mai mari retele de mesagerie text si apeluri VoIP de pe glob, peste 150 de milioane de utilizatori folosind reteaua in fiecare luna. Din pacate toti acesti utilizatori isi expun datele in fata hackerilor care le pot intercepta si prelua in servere oricand doresc. Se pare ca aplicatia Viber comunica toate datele din terminale catre serverele companiei fara a folosi o metoda de criptare a lor, astfel ca un hacker le poate intercepta si copia fara probleme.

Anyone, including the service providers will be able to collect this information – and anyone that sets up a rogue AP, or any man-in-the middle attacks such as ARP poisoning will be able to capture this unencrypted traffic and view the images and videos received as well as the locations being sent or received by a phone. 

  In clipul video de mai sus aveti demonstrat un atac de tipul man-in-the-middle, sau MITM, un hacker putand utiliza un WiFi HotSpot pentru a prelua toate datele transmise de catre utilizatori folosind conexiunea sa de internet. Partea proasta este ca si reprezentantii Viber pot face exact acelasi lucru direct din propriile servere, asa ca utilizatorii nu au practic vreo siguranta ca datele lor sunt stocate in format criptat. Din pacate cei de la Viber nu au comentat problema si e putin probabil sa rezolve ceva in curand, asa ca trebuie sa aveti grija cum va protejati datele.