Iata cum a fost creat FaceTime pentru iOS

  FaceTime este de departe cel mai popular sistem de apeluri video disponibil pentru terminale mobile, Apple lansandu-l pentru dispozitivele sale in anul 2010 impreuna cu iPhone 4. Daca ati fost vreodata interesati sa aflati cum a fost creat acest sistem, ei bine un inginer al celor de la Apple a dezvaluit in procesul dintre Samsung si Apple detaliile din spatele procesului de creatie al acestui sistem. Codul de baza al FaceTime a fost creat in 2007 cand a creat un prototip ce permitea efectuarea de apeluri voce intre un Mac si un iPhone.

Garcia and four other engineers spent essentially all of their time on the project, and various other teams worked on pieces related to the technology. Apple’s core audio team did the audio backend, dealing with the microphone and speaker, Garcia said. The video codec team also was involved, as was the application team, “which draws pretty buttons and things like that,” he said.

  Continuand procesul de dezvoltare, in 2008 inginerii Apple au reusit sa faca si primele apeluri Video intre un Mac si un iPhone, insa FaceTime avea sa evolueze diferit. Pentru a lansa Game Center in 2009, compania Apple le-a cerut inginerilor sa dezvolte un sistem de chat audio pentru utilizatori si codul conceput pentru acest sistem avea sa stea la baza FaceTime-ului. Folosind codul scris pentru functia Game Center-ului, FaceTime urma sa aiba in final cateva zeci de mii de linii de cod, insa Steve Jobs nu a fost multumit de prototipurile initiale.

  Jobs dorea un sistem care sa functioneze fara probleme si fara prea o metoda complicata de configurare, asa ca inginerii Apple au fost nevoiti sa refaca o buna parte din sistem inainte ca el sa fie disponibil in forma sa actuala. Detalii suplimentare despre proces veti gasi aici, plus informatii despre cerintele lui Jobs cu privire la securizarea FaceTime.