Swatch ataca Apple pentru inregistrarea ca marca a denumirii iWatch

  V-am spus zilele trecute ca Swatch intentioneaza sa atace compania Apple pentru inregistrarea denumirii iWatch in vederea utilizarii sale pentru un smartwatch ce urmeaza sa fie lansat in cursul acestui an. De la o simpla intentie, cei de la Swatch au trecut la actiune, notificand autoritatile statelor in care exista marci proprii inregistrate. Notificarile atrag atentia autoritatilor asupra denumirii iWatch si a similaritatii cu denumirile protejate de catre producatorul elvetian, intentia fiind de a bloca inregistrarea iWatch sau de a anula inregistrarile facute deja.

This is the normal procedure to protect your own brand name. We react like this for all other brand names that we have protected. If somebody wants to register a name that is too close to a name that we have protected, we fight against it.

  In ciuda acestor actiuni, CEO-ul Swatch sustine ca a sa companie nu este interesata sa actioneze Apple in judecata pentru aceste inregistrari, insa probabil aceasta optiune nu va vi evitata de catre cei din Cupertino. In cazul in care Apple nu va obtine denumirea pe care o doreste, atunci va fi cu siguranta interesata sa actioneze Swatch in judecata pentru a o obtine si de aici incolo ramane doar de vazut care companie are bugetul legal mai mare pentru a isi sustine pretentiile.