Presedintele juriului procesului dintre Apple si Samsung recomanda actionarea in judecata a Google

 applevssemsug

  In cursul serii trecute juriul procesului american dintre Apple si Samsung a dat verdictul final aplicabil pentru cele doua companii, Samsung fiind condamnata sa plateasca 119 milioane de dolari catre Apple, in schimb Apple fiind obligata sa plateasca aproape 160.000$ celor din Coreea de Sud. Vorbind cu jurnalsitii americani despre verdictul dat in acest caz, presedintele juriului a sustinut ca, in opinia sa, Google este principala companie vinovata de incalcarile dovedite in proces si ca Apple ar trebui sa actioneze direct Google in judecata si nu Samsung sau alti producatori de terminale mobile.

If you really feel that Google is the cause behind this, as I think everybody has observed, then don’t beat around the bush,” said Tom Dunham, whose job at IBM was to oversee developers expected to file patents. “Let the courts decide. But a more direct approach may be something to think about” …

  Samsung a sustinut in procesul sau ca Google este vinovata pentru incalcarile brevetelor de inventie ale Apple si a afirmat ca ea nu trebuie pedepsita pentru functionalitati ale Android OS. Acest lucru este indiferect recunoscut de catre Google care va plati o parte dintre cheltuielile de judecata ale celor de la Samsung, insa nu si suma finala pentru care compania coreeana a fost condamnata. Desi miscarea logica ar fi atacarea Google, Samsung produce mult mai multi bani decat Google din Android si atacarea sa prin procese va continua pana cand Android-ul va fi modificat pentru a nu mai incalca brevetele Apple.