Dr. Dre si Jimmy Iovine ar putea fi prezenti pe scena WWDC 2014 si alte detalii despre Steve Jobs si achizitia Beats (Video)

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=B5w6F0JWeL0&w=580&h=370]

  Saptamana trecuta am aflat oficial ca Apple va achizitiona compania Beats pentru 3.2 miliarde de dolari si de atunci au aparut diverse speculatii cu privire la motivatia Apple privind aceasta achizitie si nu numai. Ei bine intentia de a achizitiona Beats nu este nici pe departe noua si legatura cu Apple nu este nici pe departe la fel de noua. Steve Jobs si Jimmy Iovine, co-fondator al Beats, au fost prieteni pentru o buna perioada de timp, fostul CEO Apple utilizand castile companiei, Iovine fiind un confident al lui Jobs.

  Avand o legatura de prietenie stransa, Jobs discuta cu Iovine diverse aspecte ale problemelor pe care Apple le are in relatia cu marile case de discuri din SUA, acesta fiind unul dintre principalele motive pentru achizitie. V-am spus deja ca Dr. Dre si Jimmy Iovine urmeaza sa fie manageri in cadrul Apple, iar Iovine ar urma sa administreze relatia dintre Apple si casele de discuri de pe glob, cei din Cupertino avand numeroase probleme in a obtine contractele de care au nevoie pentru a-si extinde serviciul iTunes Radio si nu numai.

  Mai mult decat atat, Apple este interesata de serviciul de streaming oferit de catre Beats, cateva sute de mii de utilizatori fiind inregistrati la el, divizia care dezvolta celebrele casti cu acelasi nume avand un rol extrem de important in intreaga afacere. Apple intentioneaza sa isi imbunatateasca propriile servicii folosind expertiza angajatilor Beats, insa in acelasi timp ar putea oferi o linie premium de casti pentru clientii sai, iar cu un brand precum Beats in spate, interesul va fi mare.

  In final astazi aflam ca atat Dr. Dre, cat si Jimmy Iovine urmeaza sa fie prezenti la WWDC 2014 in calitate de manageri ai Apple si ar putea vorbi celor invitati la keynote-ul de deschidere. Exista posibilitatea ca ambii sa discute despre viitorul serviciilor de streaming audio ale celor de la Apple si posibila extindere sau imbuntatire a lor, insa mai multe vom afla pe data de 2 iunie.

5 COMENTARII

  1. Cata zarva cu firma vietii care in realitate nu e nimic altceva decat o simpla fita , dar cum apple nu mai poate venii cu ceva nou apeleaza la tiganie…….
    Mda , ceva nu miroase bine si se pare ca apple nu o sa mai fie ce a fost si de acum cred ca singura directie in care o vor lua v-a fi in jos , dar nu cred ca vor cobora prea mult……