Nintendo cere retragerea de pe internet a unui emulator Game Boy pentru iOS

  GBA4iOS este un emulator Game Boy despre care v-am vorbit cu doar cateva saptamani de zile in urma cand v-am spus ca el va ajuta sa rulati pe iDevice-uri jocurile facute pentru acest tip de produs. Din pacate cei de la Nintendo nu au vazut utilitatea unui asemenea software, asa ca au cerut dezvoltatorilor sai sa-l retraga din distributie prin intermediul propriului website.

  Cei de la Nintendo ii acuza pe dezvoltatori de incalcarea proprietatii intelectuale utilizate in dezvoltarea software-ului, probabil din cauza distribuirii fara drept a ROM-urilor pentru jocuri. Creatorul jocului a anuntat prin intermediul Twitter faptul ca website-ul dedicat GBA4iOS este temporar inchis in baza cererii facute de catre Nintendo, insa cei care au instalat programul il pot utiliza fara probleme.

  Desi GBA4iOS a fost retras de pe website-ul producatorilor, emulatorul Nintendo DS pentru iPhone numit NDS4iOS poate fi in continuare instalat, prin intermediul paginii dedicate si a repo-ului propriu Cydia. Aceasta disponibilitate a emulatorului este temporara si exista sanse ca emulatorul sa fie retras tot in urma unei cereri a celor de la Nintendo, asa ca daca sunteti interesati de el ar fi bine sa il instalati cat mai aveti ocazia de a face acest lucru.