iPhone 6 si iOS 8 – un operator din SUA confirma indirect implementarea unei functii importante!

  iPhone 6 si iOS 8 urmeaza sa fie lansate in toamna acestui an de catre Apple, al doilea dintre ele fiind programat pentru prezentare pe data de 2 iunie 2014 in cadrul WWDC 2014. Cu mai bine de o luna de zile in urma v-am spus ca iOS 8 si iPhone 6 urmeaza sa contina o functie foarte importanta numita voice-over-LTE, VoLTE, sau apeluri voce 4G, iar un operator de telefonie mobila din SUA a confirmat indirect implementarea sa.

  Vorbesc despre AT&T, principalul operator partener Apple din SUA, el anuntand astazi lansarea tehnologiei VoLTE in propria retea de telefonie mobila din SUA. 3 state din SUA vor permite utilizatorilor sa efectueze apeluri voce 4G folosind o gama destul de restransa de terminale Android, acestea fiind singurele care au implementat in software suport pentru noua tehnologie.

  Desi iPhone 5S are implementat un chip GSM capabil sa efectueze apeluri VoLTE, din pacate iOS 7 nu este configurat pentru aceasta tehnologie, deci nu vom vedea asa ceva acum. Incepand cu iOS 8 si iPhone 6 lucrurile se vor schimba totusi, un zvon aparut in trecut anuntand faptul ca vom putea efectua apeluri voce 4G folosind acest terminal, si probabil iPhone 5S daca Apple va activa suportul pentru el.

  Separat de AT&T, cel mai important operator de telefonie mobila din Japonia, NTT DoCoMo, a anuntat implementarea suportului pentru VoLTE din iunie, alti operatori urmand a face acelasi lucru. In Romania Orange a anuntat implementarea suportului pentru apeluri voce 4G pe masura ce vor exista dispozitive compatibile, asa ca daca anul acesta nu vom avea tehnologia, anul viitor o vom putea utiliza cu siguranta.