iOS 8 – care sunt cele mai importante functii noi?

iOS 8 concept

  iOS 8 va fi prezentat pe data de 2 iunie 2014 in cadrul WWDC 2014, iar pe data de 3 iunie vom avea disponibil iOS 8 beta 1 pentru testare pana in toamna cand va avea loc lansarea oficiala. Compania Apple nu a prezentat inca absolut nicio noutate in legatura cu iOS 8, insa diverse zvonuri aparute pana acum pe internet ne prezinta o imagine destul de clara cu privire la noutatile iOS 8 care vor fi disponibile din toamna.

Ce functii noi va avea iOS 8?

  In cadrul keynote-ului din data de 2 iunie, compania Apple va prezenta iOS 8 si noile aplicatii : HealthbookiTunes RadioText Edit + Preview, impreuna cu o serie de modificari importante pentru aplicatia Messages si schimbari pentru Notifications Center. Separat de lansarea unor aplicatii noi, compania Apple va imbunatati serviciul Apple Maps, va implementa noi functii pentru iCloudva implementa tehnologia de apeluri 4G VoLTE, va permite rularea de melodii audi HDsi va permite in sfarsit utilizarea de doua aplicatii in acelasi ecran al iPad.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=_H6g-UpsSi8&w=580&h=370]

  Acestea sunt, desigur, doar o parte dintre noile functii importante pregatite pentru iOS 8, compania Apple urmand a pregati o gama mult mai larga de noutati, in general peste 100 de modificari facut facute pentru un update de acest gen.

Cand va fi lansat iOS 8 si pe ce iPhone, iPad sau iPod Touch il pot instala?

  Dupa cum v-am spus deja intr-un articol anterior,prezentarea iOS 8 din 2 iunie 2014 va fi urmata de lansarea iOS 8 beta 1 in aceeasi noapte, lansarea oficiala a sistemului de operare urmand a avea loc, cel mai probabil, in septembrie. In perioada iunie – septembrie Apple va lansa multiple versiuni beta pentru dezvoltatorii sai, iar daca le veti putea instala sau nu va ramane de vazut.

  In ceea ce priveste posibilitatea de a instala iOS 8 pe iPhone, iPad si iPod Touch, v-am spus deja ca doar iPhone 4 si iPad 2 vor fi, cel mai probabil, excluse din lista de compatibilitate avand in vedere hardware-ul slab si vechimea terminalelor pe piata.

  Acestea fiind spuse, va astept pe data de 2 iunie 2014 pentru a discuta despre tot ceea ce urmeaza sa prezinte Apple.