Romtelecom Gigabit concureaza Fiberlink 1000 in anumite zone din tara

  Anul trecut RCS-RDS a lansat abonamentele Fiberlink 500 si Fiberlink 1000 prin care ofera clientilor sai posibilitatea de a descarca orice fisiere de pe internet la viteze de pana la 1 Gbps. Pentru ca nicio initiativa de acest gen nu ramane singura pentru mult timp, la inceputul acestui an Romtelecom a lansat abonamente proprii gigabit pentru clientii sai, insa deocamdata doar in anumite orase din tara.

  Mai exact, in anumite zone din Brasov, Bucuresti, Iasi si Suceava pot fi contractate abonamentele gigabit ale Romtelecom, ele functionand in baza retelei FTTH (fiber-to-the-home) a operatorului. Cei care sunt in aria de acoperire a retelei FFTH si au un abonament de 62 de lei pentru internet cu viteza de pana la 200 Mbps, televiziune si telefonie fixa pot opta pentru plata unei taxe suplimentare de 10 RON si vor avea o conexiune gigabit.

  Desi este nevoie de un calculator cu performante medii spre ridicate pentru a putea beneficia de intreaga viteza, extinderea ofertei pentru servicii de acest gen este un semn bun. Deocamdata niciunul dintre operatori nu furnizeaza detalii cu privire la numarul de clienti care acceseaza retelele gigabit, insa de indata ce UPC va intra in forta cu un serviciu similar, lucrurile vor deveni mult mai interesante.

  Detalii despre Romtelecom gigabit gasiti aici.

10 COMENTARII

  1. Romtelecom e varza, si in toamna dispare, sunt curios de ofertele operatorului T-mobile la telefoane scumpe in abonament

  2. Se va întâmpla ca si cu preluarea Conex-ului de către Vodafone. Mai multă calitate dar la bani mai mulți. Noroc cu criza asta, altfel era un lux sa vb la telefon.

  3. romtelecom e varza pentru ca pana nu de mult actionarul majoritar era statul roman iar cum stim toti asta statul nu facea investitii……acum actionarul s-a schimbat si speram sa evolueze incet dar sigur si ei

  4. Nu cred ca merita…la RDS, pe langa abonamentul de TV digital am net de 1Gbps la 49 lei pretul abonamentului si sincer, cu un i5 atingi 850Mbps in teste fara probleme. Nu mai zic de download… dau ok sa descarce si pana ma asez in pat a terminat 🙂 sunt foarte multumit de serviciile de internet de la RDS! (nu este un comentariu platit 😛 )

  5. La rds avem:
    -29 roni abonamentul 50mbps
    -39 roni ab. 100mbps
    -49 roni ab. 500mbps
    -59 roni ab. 1gbps
    Deci nu este ab. de 49 roni pt 1gbps… 🙁

  6. @marsk: Deci 49 de lei fiberlink 1000, tv basic si telefonie basic? toate la pretul asta? Pentru ca daca vorbim de 49 de lei pentru net, inca 20 de lei pentru TV si inca ceva pentru telefonie, pretul e cu totul altul. Eu n-am vazut bundle-uri de pachete atat de ieftine la RDS.

  7. Zaone nu ai cumva o aplicatie, o solutie sa triezi idiotii care bat campii cu ineptiile lor la comentarii?? Ala care care zice ca Romtelecom dispare sau ala care bate campii cu preturile?