Sondaj: 4G in Romania!

  In luna aprilie a acestui an operatorii de telefonie mobila din Romania au primit oficial posibilitatea de a utiliza noi frecvente radio pentru a-si extinde acoperirea 4G in tara, Orange Romania fiind primul si singurul operator care acopera zeci de orase din Romania. Desi Cosmote sau Vodafone nu sunt chiar atat de departe, acoperirea nu asigura si calitatea retelei, in Romania retelele 4G LTE oferind viteze de pana la 150 Mbps download si 75 Mbps upload.

  Observati in imaginead e mai sus viteza maxima obtinuta de catre mine intr-un test facut pentru reteaua Orange Romania in orasul Suceava folosind un Samsung Galaxy S5 si sunt curios daca voi ati obtinut rezultate similare sau macar satisfacatoare. In aceasta idee fac sondajul de mai jos, la care va rog sa participati, pentru a ne face o idee in legatura cu nivelul de calitate oferit de catre retelele 4G LTE ale marilor operatori de telefonie mobila din tara noastra.


26 COMENTARII

  1. Nu stiu exact cum e la Orange dar la vodafone nu poti atinge decat maximul impus de operator in functie de abonament. Gen Red 65 ai maxim 100mbs download

  2. In Brasov, 4G-ul este sub orice critica (cel putin in reteaua Orange). Nu am stat sa vad vitezele, dar acoperirea lasa de dorit.

  3. @lzd la prepay orange singura oferta e de 13 euro credit >>>12 GB trafic de internet
    la viteze 4G/3G+ (4 GB trafic oricând +8 GB trafic de noapte)
    in rest 4g numai la abonamente

  4. uitasem si oferta de 12 euro care include si minute
    nelimitat: minute si sms în reţea
    250 de minute naţionale şi internaţionale către fix/ mobil sau SMS-uri internaţionale
    1 GB internet la viteze 4G/3G+
    scuze pt dublu post

  5. V-ati intrebat vreodata ce cantitate de date consuma un test?Va rog exemple concrete.
    49,16 Mbps down,16,22 Mbps up, 33ms ping

  6. Salut! Cum se activeaza 4G pentru iPhone 5? Am fost ” enable 4G ” dar nu merge, doar 3G. Sunt cartela vodafone fara abonamente! Help meee!!! Multumesc!

  7. Arad, cartela cu optiunea de 12€ iPhone 5s – 73 down 38 up ping 48 semnal 4 din 5 dar am mai prins si 87 down 18 up ping 85. Nu am obs diferenta intre 4 liniute la semnal sau 5. Testele au fost facute in locuri diferite.