Apple se grabeste sa blocheze prima metoda de a debloca iPhone si iPad-urile blocate cu iCloud Activation Lock

  In cursul acestei dimineti v-am spus ca doulCi este prima solutie cate poate debloca iPhone si iPad blocate cu iCloud Activation Lock, procedura fiind una temporara, dar semi-eficienta. Spun asta deoarece in cazul unui restore nu veti putea activa din nou terminalele decat platind hackerilor pentru serviciu si activarea nu decodeaza dispozitivele, eleramand fara functia GSM.

  Dupa crearea doulCi, hackerii echipei cu acelasi nume au atentionat Apple in legatura cu bugul disponibil in serverele sale care permite activarea iPhone si iPad blocate cu Activation Lock, iar in cursul zilei de ieri compania le-a raspuns. Hackerul care a primit email-ul celor din Cupertino nu i-a dat curs, preferand sa il stearga in loc sa raspunda companiei americane.

  Intregul sistem se bazeaza pe o vulnerabilitate a iTunes si a iOS 7 care poate fi rezolvata prin actualizarea ambelor soft-uri, asa ca metoda lor de a inlatura sistemul de protectie al Apple este temporara. Apple incearca acum sa isi repare vulnerabilitatile in programe si serverele iCloud, iar daca privim la modul in care a actionat Apple in trecut, ne putem astepta la un iOS 7.1.2 rapid cu o rezolvare si la un update pentru iTunes.

  In aceeasi masura hackerii vor fi cel mai probabil blocati in tentativele de a mai accesa serverele Apple in viitorul apropiat, asa ca nu trebuie sa va entuziasmati prea tare in legatura cu doulCi, mai ales ca nu veti avea un iPhone ci un iPod Touch si o tableta iPad fara GSM.

8 COMENTARII

  1. Zaone am inteles ca nu ne recomanzi si ne tot spui excesiv ca nu e de bine,e de rau…
    Dar ce ma intereseaza pe o tableta ipad fara gsm sa am gsm???

  2. Salut eu am activat in aceasta seara un iphone 5 si un ipad 4 si spre deosebire de ce zice zaone iphonul are semnal functioneaza apeluri sms net chiar appstore si facetime toate functionale si desigur toate gratis nu costa nimic doar necesita putina rabdare cva cumostinte si rapiditate ! Intradevar nu stiu daca dai restore ce se intampla dar voi afla si va anunt!;)