iPhone 6 – o noua functie este confirmata de un operator din SUA

  Lansarea iPhone 6 va avea loc in toamna acestui an, compania Apple dezvoltand de cateva luni de zile viitorul terminal care se anunta a fi cel mai important iPhone lansat de la primul model incoace. Acum cateva saptamani v-am spus ca operatorul de telefonie mobila AT&T a confirmat indirect implementarea functiei VoLTE in iPhone 6 si iOS 8, iar acum operatorul american T-Mobile ofera acelasi suport in SUA.

  Deocamdata doar anumite smartphone-uri Android sunt compatibile cu aceasta tehnologie, insa surse din interiorul Apple au confirmat ca ea va fi implementata in iOS 8 si iPhone 6, lansarea serviciului acum fiind doar o dovada in plus. Avand in vedere ca vorbim despre o functionalitate noua, multi dintre voi se intreaba de ce ar fi ea utila in momentul de fata pentru terminalele noastre.

  Ei bine VoLTE, sau voice-over-lte, permite efectuarea de apeluri voce chiar si prin intermediul unei retele 4G, putine retele de pe glob oferind suport pentru acest lucru in momentul de fata. Lipsa suportului se datoreaza in principal lipsei terminalelor capabile sa foloseasca aceasta tehnologie, insa iata ca SUA schimba din nou trend-ul si implementarea suportului acolo va insemna implementarea suportului la nivel global. Diverse terminale Android pot efectua asemenea apeluri, in curand iPhone 6 va putea face acelasi lucru si voi va veti bucura.

  In momentul de fata terminalele noastre utilizate in Romania sau Europa se deconecteaza de la reteaua 4G pentru a efectua apeluri telefonice, iar acest lucru ingreuneaza efectuarea apelurilor, genereaza probleme de conectare, de semnal si nu numai. Implementarea suportului pentru VoLTE inseamna o eliminare a trecerii pe 3G in momentul efectuarii unui apel, simpla apelare devenind mult mai simpla si mai rapida, apelurile fiind si mai clare, in anumite situatii.

  Eu unul astept cu nerabdare implementarea suportului VoLTE in Romania, Orange anuntand ca el va fi disponibil daca vor exista destule terminale care sa il suporte, insa cu siguranta si restul operatorilor ii vor urma exemplul.

4 COMENTARII

  1. imi explica si mie mai exact ce inseamna VoLTE ? eu stiam ca Voice Over IP poti face pe orice conexiune si beneficiaza de viteza acesteia, deci daca eu am LTE pe orice telefon practic fac Voice over IP (pe retea LTE) nu?? Sau noutatea sta ca faci over lte pe 2 telefoane care suporta lte ca sa ai tot beneficiul?

  2. Cam gresit, Volte este o functie a sistemului IMS, jimmy cam are dreptate orice terminal cu lte poate face voice over lte cu o aplicatie gen skype( daca operatorul iti da voie) 3g si lte nu au treaba cu vocea sunt doar ptr date. Cred ca noutatea consta in faptul ca retelele respective vor implementa IMS( ip multimedia subsystem) care vor avea si volte. Pe intelesul oricui – totul va fi pe IP(internet) adica voce/date, va creste calitatea si numarul serviciilor dar si supravegherea mai buna a userilor. sper ca se poate intelege. :)))