iPhone 6 – Apple confirma indirect implementarea panourilor de safir pentru protejarea ecranelor

  iPhone 6 este pregatit pentru lansare in cursul acestui an de catre compania Apple, iar pana atunci, cei din Cupertino dezvaluie fara voie faptul ca viitorul lor dispozitiv ar urma sa contina panouri de safir pentru protejarea ecranului. Totul vine multumita unui brevet de inventie inregistrat astazi companiei Apple, el prezentand o metoda de implementare a unui panou din sticla de safir intr-o carcasa fabricata din metal lichid.

What Apple proposes is the injection of LiquidMetal around a glass or sapphire substrate. The liquid metal flows through a mold’s cavity that contains the transparent material and hardens at a predetermined rate of contraction, “grabbing” the glass and eliminating tolerance issues. Glass edges can be beveled or contain channels to enhance the joining process.

  Desi vorbim despre un brevet de inventie depus spre inregistrare acum 6 ani de zile, tehnologia descrisa in el este cat se poate de interesanta, mai ales in contextul in care Apple produce safir pentru implementarea in propriile produse. Ceea ce pare putin probabil de a se adeveri este utilizarea de metal lichid pentru a produce intreaga structura metalica a iPhone 6, acest material fiind greu de produs si nu foarte practic pentru o asemenea utilizare.

  In concluzie, incet, dar sigur, aflam care sunt planurile Apple pentru iPhone 6 si anii urmatori.