Apple afirma ca iCloud nu a fost spart pentru a tine ostatice iPhone-uri si tablete iPad

find my iphone blocare - iDevice.ro

 

  In cursul zilei de ieri v-am spus ca un hacker tine ostatice iPhone-uri si tablete iPad in Australia, blocandu-ne cu sistemul Find My iPhone si cerand utilizatorilor bani pentru a le debloca. Desi s-a speculat de la bun inceput ca la mijloc ar putea fi un atac de tip phishing prin care hackerul ar fi obtinut datele de logare ale Apple ID-urilor folosite cu acele terminale si le-ar fi blocat, Apple a oferit o pozitie oficiala.

Apple takes security very seriously and iCloud was not compromised during this incident. Impacted users should change their Apple ID password as soon as possible and avoid using the same user name and password for multiple services. Any users who need additional help can contact AppleCare or visit their local Apple Retail Store.

  Conform informatiilor furnizate de catre membri ai echipei de PR a celor din Cupertino, Apple neaga existenta vreunei exploatari a sistemului iCloud de catre hacker pentru blocarea terminalelor. Afirmatia celor de la Apple este cat se poate de logica pentru ca era greu de crezut ca totul ar fi avut la baza un hack al iCloud, insa problema in sine nu a fost rezolvata pentru utilizatori.

  Aceasta este prima oara cand un hacker tine ostatice iDevice-uri ale companiei Apple si cere bani pentru deblocarea lor, situatia inedita neavand rezolvare usoara pentru utilizatori.