Apple explica motivele pentru achizitionarea Beats si viitorul companiei

  Participand la Code Conference pentru a discuta despre Apple si viitorul sau, Eddy Cue si Jimmy Iovine au vorbit inclusiv despre motivele din spatele achizitionarii Beats, dar si despre viitorul companiei. Cheltuind 3 miliarde de dolari pentru aceasta companie, Apple are si un plan maret in ceea ce o priveste, imbunatatirea calitatii castilor sale fiind unul dintre motive, in nu totul se rezuma doar la atat.

  Conform celor doi angajati Apple, achizitia presupune o investitie facuta de catre Apple pentru evolutia muzicii, Dr. Dre si Jimmy Iovine urmand a imbunatati relatia dintre Apple si casele de discuri. Mai mult decat atat, Beats a produs o linie de casti extrem de bune din punct de vedere calitativ, insa pentru ca Apple nu poate lansa orice tip de produse extraordinare, achizitia Beats Audio a fost necesara pentru a isi imbunatati serviciile de internet, dar si hardware-ul.

  In ceea ce priveste serviciile de internet, Iovine va juca un rol esential in cresterea vanzarilor iTunes Store, dar si a imbunatatirii iTunes Radio. Mai exact, Dr. Dre si Iovine vor imbunatati sistemul prin care iTunes Radio alege automat muzica rulata prin intermediul posturilor audio pentru a combina mult mai bine melodiile care le sunt oferite in succesiune utilizatorilor, cei doi avand capacitatea de a intelege exact ceea ce au nevoie clientii.

  In mare, Apple a cumparat Beats pentru cei doi co-fondatori Dr. Dre si Jimmy Iovine, relatiile acestora in lumea muzicala fiind esentiale pentru realizarea multor planuri ale Apple. In plan secund avem divizia care produce binecunoscutele casti cu milioane de fani in intreaga lume, dar si serviciul de streaming care genereaza venituri suficiente, dar nu extravagante.

  Intregul interviu dat de catre cei doi il puteti citi aici.