Iata cat valoreaza diversele unitati ale Beats

  Compania Apple a cumparat Beats pentru 3 miliarde de dolari, anuntul fiind facut in cursul zilei de ieri de catre americani, suma fiind considerata prea mare pentru o companie atat de mica. Beats a avut incasari de 1.3 miliarde de dolari in cursul anului trecut, insa majoritatea banilor incasati de catre companie nu au venit de la serviciu de streaming, despre care se spune ca ar fi fost in centrul atentiei in aceasta achizitie.

Apple Inc. is paying slightly less than $500 million for the Beats Music streaming service, and more than $2.5 billion for Beats Electronics in its $3 billion deal, according to people familiar with the matter. The breakdown between the two portions of Beats Electronics LLC offers insight into Apple’s thinking for the most expensive acquisition in its history.

  In momentul de fata serviciul de streaming audio al celor de la Beats are 250.000 de abonati, iar analistii americani sustin ca el nu valoreaza 500 de milioane de dolari din cele 3 miliarde platite de catre Apple. Suma ar fi generoasa pentru un serviciu atat de tanar cu o baza de utilizatori atat de mica, fiecare dintre cele 250.000 de conturi generand cate 10$ in fiecare luna, suma totala fiind 5% din cea la care s-a facut evaluarea.

The valuation of the $10-a-month streaming service, which counts 250,000 paying subscribers, is generous based on its subscriber numbers. Spotify AB, which has 10 million subscribers world-wide, raised $250 million in November at a valuation of $4 billion, or $400 per subscriber. By that measure, Beats would be worth $100 million.

  Evaluand serviciul de streaming singur, acesta ar valora aproximativ 100 de milioane de dolari, adica de  5 ori mai putin decat a platit compania Apple. Totusi motivatia Apple de a cumpara Beats nu a fost serviciul de streaming, ci oamenii din cadrul companiei, mai exact co-fondatorii Dr. Dre si Jimmy Iovine, cei care au devenit manageri Apple si vor avea rolul de a simplifica procedurile de negiciere cu marile case de discuri si producatori de continut.