iOS 8 – noi detalii despre design, functii si tot ceea ce va prezenta Apple!

  Luni iOS 8 va fi prezentat oficial de catre compania Apple, americanii urmand a lansa iOS 8 beta 1 pentru dezvoltatorii de aplicatii in cursul aceleiasi seri. Pentru ca vorbim despre o versiune atat de importanta a sistemului de operare, diverse informatii au aparut de-a lungul timpului pe internet in legatura cu tot ceea ce urmeaza sa ne aduca Apple, iar in acest articol vom discuta despre o buna parte dintre ele.

iOS 8

  Desi in iOS 7 compania Apple a implementat o multitudine de schimbari ale design-ului, pentru iOS 8 vom avea parte de schimbari similar, insa nu la fel de proeminente. Apple a modificat design-ul unor aplicatii native ale sistemului de operare, implementand in aceeasi masura si modificari subtile pentru design-ul diverselor elemente grafice prezente in meniurile principale precum Notifications Center, Lock Screen, Control Center, etc.

  Desi Apple lucreaza al o multitudine de noutati pentru noi, din pacate nu toate dintre ele vor fi pregatite pentru lansare in cursul acestui an, Apple alegand sa termine doar cele care pot fi prezentate luni, restul urmand a fi lansate in ultima parte a acestui an sau in prima parte a anului viitor.

Healthbook

  Principala aplicatie pe care iOS 8 urmeaza sa ne-o ofere este Healthbook, un hub de informatii biometrice si despre fitness, o buna parte dintre ele urmand a fi preluate prin iWatch. Separat de iWatch, aplicatia va putea prelua informatii si din alte accesorii conectate la iDevice-uri, ea avand un design similar aplicatiei Passbook, dar cu o functionalitate superioara. Aplicatia ne va permite sa o personalizam pentru a afla rapid informatiile de care avem nevoie, ea putand inmagazina detalii despre bataile inimii, nutritie, fitness, nivelul de zahar din sange, rata de respiratie, saturatia de oxigen in sange, greutate si multe altele.

  Una dintre sectiunile importante care urmeaza sa fie disponibile urmeaza sa ne permita sa ne monitorizam activitatea cu detalii despre exercitiile zilnice, caloriile arse si distantele parcurse, ea lucrand in tandem cu o sectiune ce permite monitorizarea greutatii de-a lungul timpului. Separat de acestea, aplicatia urmeaza sa contina o sectiune numita Emergency Card, ea permitandu-ne sa stocam informatii esentiale cu privire la identitatea noastra, interesul vis a vis de donarea de organe, informatii de contact de urgenta si multe altele.

  Healthbook este gandita ca un hub informationale cu privire la persoana noastra, Apple incercand sa atraga utilizatorii care folosesc una dintre multiplele aplicatii de fitnes si sanatate disponibile in App Store.

Maps

  Apple Maps este unul dintre cele mai problematice sisteme de internet concepute vreodata de catre compania Apple si desi el este disponibil de 2 ani de zile, abia in iOS 8 urmeaza sa aiba parte de o imbunatatire majora. Mai exact, compania Apple urmeaza sa mentina design-ul aplicat anul trecut pentru aplicatie, dar urmeaza sa ofere harti actualizate, o formula mai buna de a vizualiza datele si nu doar atat. Apple a modificat fonturile scrisului denumirilor si unele elemente grafice ale aplicatiei in urma plangerilor facute de catre utilizatori, ideea fiind de a ne usura munca de a descoperi informatiile.

  Una dintre principalele noutati oferite de catre Maps in iOS 8 este un sistem de directii pentru rute de transport in comun, Apple mergand in sfarsit pe urmele celor de la Google. Noua functionalitate va fi inclusa in doua sectiuni, cea in care putem alege rutele pe care urmeaza sa ne deplasam, dar si cea in care alegem modul in care ne sunt prezentate hartile. Desi compania Apple pregateste aceasta functie de aproximativ un an de zile, se pare ca ea va fi lansata abia anul viitor, nefiind pregatita pentru prezentare.

Game Center

  Lansat in iOS 4, sistemul Game Center ar putea fi retras din iOS incepand cu iOS 8 si OS X 10.10 dupa cativa ani in care nu a convins foarte multi utilizatori sa-l utilizeze. Apple se gandeste acum sa renunte definitiv la aplicatia dedicata acestui sistem si sa mentina doar posibilitatea de a il integra in aplicatii, el urmand a fi disponibil utilizatorilor doar prin sectiunile dedicate implementate de catre utilizatori.

  In iOS 7 compania Apple a refacut complet design-ul aplicatiei Game Center, insa asta nu a ajutat in vreun fel cresterea popularitatii sistemului.

Preview si TextEdit

  Pentru ca iOS 8 are nevoie de aplicatii dedicate pentru vizualizarea de documente si poze, Apple va porta din OS X aplicatiile TextEdit si Preview pentru iDevice-uri. Desi v-ati gandi ca ele vor permite editarea de documente si poze in terminalele noastre, in realitate aplicatiile sunt facute doar pentru a permite vizualizarea unor documente si poze salvate in iCloud folosind aplicatiile pentru OS X.

  Desi se afla in dezvoltare de destula vreme, cele doua aplicatii nu sunt considerate a fi 100% pregatite pentru lansare in cursul acestei toamne, asa ca ele ar putea ajunge la noi abia impreuna cu iOS 8.1 si nu cu iOS 8.

Aplicatii multiple in acelasi ecran

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=_H6g-UpsSi8&w=580&h=370]

  Una dintre cele mai asteptate functii noi ale iOS 8 ne va permite sa utilizam doua aplicatii in acelasi ecran al tabletei iPad si sa transferam informatii intre ele folosind simple swipe-uri. Desi functia in sine se prezinta a fi grozava, compania Apple nu pare sa fi fost in stare sa o finalizeze pentru a o prezenta in cursul zilei de luni in cadrul WWDC 2014, asa ca ea ar putea fi lansata abia spre sfarsitul acestui an sau chiar anul viitor.

  Apple a fost intens criticata pentru lipsa unei asemenea functionalitati in iOS, insa se pare ca deocamdata nu poate sa le ofere utilizatorilor ceea ce ei cer de cativa ani de zile si primesc doar prin jailbreak.

iPad ca si monitor secund pentru Mac

  Probabil putini dintre voi se asteptau la asa ceva, insa Apple se pregateste sa introduca in iOS 8 o functie care permite utilizarea tabletei iPad ca un monitor secund pentru Mac. Functionalitatea va fi similara celei oferite de catre aplicatia AirDisplay din App Store si practic va permite posesorilor de Mac-uri sa afiseze informatii din OS X pe monitorul tabletei iPad pentru a le avea mai usor la dispozitie fara a aglomera ecranul Mac-ului.

  Functia se afla in proces de dezvoltare de o perioada foarte lunga de timp si nu se stie daca va fi inclusa in iOS 8 pentru toamna sau va fi lansata in iOS 8.1, ori mult mai tarziu.

Shazam pentru Siri

  Una dintre functiile zvonite a fi pregatite pentru prezentare inca de acum cateva luni in urma este integrarea functionalitatii aplicatiei Shazam in asistentul personal Siri. Dupa cum probabil va ganditi deja, Siri poate fi utilizat impreuna cu un microfon pentru a identifica orice melodie care canta in jurul nostru indeajuns de tare pentru a fi receptata de catre microfon, Shazam preluand apoi munca de identificare a sa.

  Utilizand tehnologia Shazam, Apple poate oferi o functionalitate unica pe care Google Now, de exemplu, nu o are disponibila, oferind un mare, mare avantaj asistenului Siri.

Voice Memos

  Nu stiu cati dintre voi utilizeaza aplicatia Voice Memos, insa dupa lansarea iOS 7 foarte multe persoane s-au plans din cauza faptului ca noul design al aplicatii afecteaza experienta de utilizare. In aceasta idee compania Apple s-a gandit sa refaca unele aspecte ale aplicatiei, astfel ca acum butoanele vor fi mult mai usor de regasit pentru utilizare rapida, insa nu vorbim despre o schimbare majora pentru interfata.

VoLTE

  O alta noutate extrem de importanta a iOS 8 este VoLTE, sau voice-over-lte, compania Apple pregantindu-se sa ne ofere posibilitatea de a efectua apeluri voce prin LTE fara a face rollback pe 3G. Doi parteneri principali Apple din SUA au implementat deja noua tehnologie in propria retea si au lansat-o in saptamanile trecute, compania Apple urmand a o face disponibila impreuna cu iPhone 6, iPhone 5S fiind compatibil cu ea, dar neavand suport software implementat.

  Din pacate in Romania va trece destul timp pana cand VoLTE va fi disponibil, dar operatorii nostri lucreaza la oferirea sa.

  Acestea sunt principalele noutati pe care Apple urmeaza sa le implementeze in iOS 8 si nu uitati ca luni va astept pe iDevice.ro incepand cu ora 19:30 pentru a discuta despre tot ceea ce urmeaza sa prezinte Apple.

Pretul initial:
Numele:
iDevice.Ro Push App

Gratuit

DESCARCA





Developer: Adrian Gabor
Categoria: News


Descriere: iDevice.ro este in momentul de fata cel mai citit blog tehnologic din Romania, sute de mii de romani citind lunar cele mai noi si mai interesante stiri despre produse Apple si orice are legatura cu domeniu…


Dimensiunea aplicatiei este: 7.5 Mb