iOS 8 si OS X Yosemite iCloud Drive – detalii plus parteneriatul cu Box

  iCloud Drive este un nou sistem care urmeaza sa fie lansat de catre compania Apple in aceasta toamna pentru iOS 8 si OS X Yosemite, iar prin intermediul sau putem stoca orice fel de fisiere in iCloud si le putem accesa din orice terminale mobile sau calculatoare. Incarcarea fisierelor va fi posibila din oricare dintre produsele Apple, sau chiar din Windows, iar accesarea lor va putea fi facuta folosind un browser web.

Now you have the freedom to work with the document of your choice on the device of your choice. Because with iCloud Drive, you can safely store all your presentations, spreadsheets, PDFs, images, and any other kind of document in iCloud and access them from your iPhone, iPad, iPod touch, Mac, or PC.

  Sistemul este similar cu cel oferit de catre Dropbox sau Google Drive, toate fisierele putand fi modificate in timp real de catre oricine de pe porice tip de terminal. Toate fisierele cu modificarile aferente pot fi mai apoi descarcate in orice conditii de catre noi si desigur ca pot fi partajate oriunde dorim. Interconectivitatea dintre diverse aplicatii va permite si editarea sau crearea de aplicatii in diverse medii si transferarea lor rapida, totul numai in iOS 8 si OS X Yosemite.

To upload your files to iCloud, simply drag them into the iCloud Drive on your Mac running OS X Yosemite or PC running Windows 8. Or start a new document using an iCloud-enabled app on your iOS device. Then you’ll be able to access those documents from all your devices.

 Intregul sistem se anunta a fi extrem de bun, iar partea interesanta este ca Apple colaboreaza cu Box pentru implementarea sa in iCloud. Deocamdata nu se stie cat de complexa este colaborarea dintre cele doua companii, insa Apple intentioneaza sa reduca simtitor pretul spatiului de stocare pentru iCloud in baza preturilor de mai jos, ele fiind mult, mult mai mici decat cele practicate de catre Dropbox si similare cu cele practicate de catre Box.

  • 5 GB – gratuit;
  • 20 GB – $0.99/luna, $12/an;
  • 200 GB – $3.99/luna, $48/an.

 

1 COMENTARIU