iOS 8 Siri recunoaste in sfarsit limba romana!

Foarte multi dintre voi v-ati intrebat daca iOS 8 Siri este capabil sa recunoasca limba romana si ma bucur sa va spun ca da, Siri recunoaste limba romana in iOS 8! Din pacate deocamdata recunoasterea limbirii romane in iOS 8 pentru Siri se limiteaza doar la sistemul de scriere dupa dictare nativ al sistemului de operare, insa partea buna este ca totul functioneaza atat de bine incat nici nu va va veni sa credeti.

In testele mele, Siri a reusit sa inteleaga mai mult decat bine tot ceea ce i-am rostit in limba romana, problemele fiind cu inregistrarea numelor mai complicate care implica utilizarea semnelor de punctuatie. Dincolo de acest aspect, sistemul de scriere dupa dictare in limba romana prezent in iOS 8 Siri functioneaza mult mai bine decat m-as fi asteptat, asta in conditiile in care el se afla deocamdata in versiune beta pana in toamna.

Siri nu va recunoaste limba romana pentru comenzile rulate prin intermediul sau, insa puteti scrie dupa dictare folosind asistentul daca aveti setata limba romana in Settings>General>Language & Region sau Configurari>General>Limba si Setari. Noua functionalitate este disponibila pe iPhone, iPad si iPod Touch.