iOS 8 si marea lovitura data jailbreak-ului

iOS 8 notificari interactive - iDevice.ro

  iOS 8 a fost prezentat in cursul zilei de luni de catre compania Apple si majoritatea posesorilor de iDevice-uri au fost uimiti sa afle despre multitudinea de noutati pregatite de catre cei din Cupertino. Dupa cum probabil v-ati dat deja seama, o buna parte dintre aceste noutati au fost preluate din tweak-uri ale Cydia, in timp ce altele au fost imprumutate din diverse aplicatii ale App Store.

  Fie ca vorbim despre sistemul de raspundere la mesaje din orice aplicatie sau de a da un like unui comentariu sau share din orice meniu, functionalitatea era disponibila doar multumita jailbreak-ului in trecut. Acum iOS-ul ne ofera aceasta functionalitate, plus multe, multe altele noi in iOS 8, totul fara a fi nevoiti sa facem jailbreak si sa cumparam vreun tweak separat din Cydia.

  iOS 7 a redus serios interesul pentru solutiile de jailbreak dedicate iDevice-urilor noastre, iar iOS 8 pune noi piedici in ceea ce priveste dezvoltarea viitoare a solutiilor de jailbreak. Pe masura ce interesu vis-a-vis de aceste solutii de jailbreak scade, si tentatia de a le dezvolta mai repede scade, hackerii fiind atrasi de sumele mult mai mari platite pentru vanzarea exploit-urilor pentru iOS.

  Chiar daca in momentul de fata nu mai putin de 4 exploit-uri private pentru iOS 8 ar putea face jailbreak, unul fiind demonstrat chiar astazi, nimeni nu stie ce ne va aduce viitorul. Parerea mea este ca prin iOS 8 Apple face un mare, mare pas inainte in lupta cu jailbreak-ul si efectele le vom vedea in iarna, cand ar putea fi lansata si prima solutie de jailbreak iOS 8.

15 COMENTARII

  1. Posibil sa nu avem foarte curind ,nici macar in iarna,Jailbreack pe iOS8! Fac aceasta afirmatie din istoria Jb la iOS7.Scumpii nostri hackeri vor tatona bine piata chinezeasca multe luni de zile,ptr sume exorbitante de dolari ptr viitoarea solutie de Jb!Asa ca,nu ne ramane decit sa asteptam mila vreunui hacker sa ne arunce gratis solutia de Jb!

  2. nu exista … jailbreak va exista el reprezentand o sursa de venit mare pentru anumiti dezvoltatori si nu numai. iOS are inca limitari ce sunt foarte frumos acoperite prin jailbreak.

  3. Daca ar implementa auxo in totalitate, adica si swipe pentru inchidere aplicatie sau deschidere multitasking as renunta la jb. La un iFile nu indraznesc sa ma gandesc, iar la renuntatea la itunes pentru transfer de fisiere..

  4. Pe mine nu ma mai intereseaza jb de mult. Singurul motiv pentru care facea era sa probez unele aplicatii inainte sa le cumpar , si ma refer la aplicatii de zeci de euro , nu genul 1€ , 2€.
    Acum din ce am observat o sa avem posibilitatea sa trstam inainte sa cumparam , daca dezvoltatorul ne permite…….eu cred ca toti vor permite , evitand posibilele ganduri necurate la adresa lor…..

  5. Ce mare branza are ios 8 , sau ce lovitura a dat . Apple mai are de invatat sa adauge tweakuri din cydia. De asta si este cydia ca cei de la apple sa se inspire , ca normal pana la urma cei de la apple putea sa inchida jalibreak-ul definitiv , dar nu vor ca ar putea renunta mult mai multi la produsele lor. De ex ce mai faci cu un appletv nimic , acum cumperi un matricom si ai tot ce vrei.