Apple anunta ca unele incarcatoare pentru iPhone au probleme de functionare si pot fi periculoase, le inlocuieste gratuit in Europa

  In cursul aceste zile compania Apple a publicat un anunt important in cadrul website-ului sau, avertizand posesorii de iPhone-uri ca unele modele ale incarcatoarelor oferite in cutie sau vandute in magazine pot reprezenta un pericol pentru noi. Este vorba despre incarcatoarele vandute in perioada octombrie 2009 – septembrie 2012 si oferite cu iPhone 3GS, iPhone 4 sau iPhone 4S.

  In poza de mai sus, compania europeana ne ajuta sa identificam adaptoarele cu probleme, astfel ca in partea stanga modelul A1300 este afectate de probleme, in timp ce modelul A1400 din partea dreapta nu are probleme. Daca aveti un adaptor cu indicatorul A1300, atunci Apple vi-l inlocuieste gratuit printr-un service autorizat pe care il puteti gasi folosindu-va de aceasta pagina, iar recomandarea mea este sa cautati doar Bucuresti.

  Detalii suplimentare aveti mai jos si in aceasta pagina.

Apple a stabilit că, în cazuri rare, adaptorul de alimentare USB european 5 W poate să se supraîncălzească şi să prezinte un risc de siguranţă. Acest adaptor a fost livrat cu toate modelele de iPhone 3GS, iPhone 4 şi iPhone 4s expediate între octombrie 2009 şi septembrie 2012 în ţările enumerate mai jos. Acest adaptor a fost, de asemenea, comercializat ca accesoriu independent.

Siguranţa clientului este întotdeauna o prioritate deosebită pentru Apple şi am decis în mod voluntar să schimbăm gratuit fiecare adaptor de alimentare afectat cu un adaptor reproiectat nou. Încurajăm clienţii să schimbe orice adaptor afectat cu unul nou cât mai curând posibil utilizând procesul de schimbare de mai jos.

Notă: alte adaptoare de alimentare USB 5 W Apple nu fac obiectul acestui program.

Identificarea adaptorului

Examinează eticheta de pe adaptor şi compar-o cu imaginile evidenţiate cu roşu de mai jos. Identificarea unui adaptor afectat se face după numărul de model şi culoarea literelor “CE”.

Un adaptor afectat are pe etichetă “Model A1300” şi literele “CE” de culoare gri uniformă. Dacă ai un adaptor afectat, nu îl mai folosi şi schimbă-l cu unul nou. Până la primirea unui adaptor înlocuitor, îţi poţi încărca dispozitivul iPhone prin cablul USB conectat la computer.

Un adaptor reproiectat are pe etichetă “Model A1400” şi literele “CE” evidenţiate cu gri. Nu trebuie să schimbi adaptorul.

Procesul de schimbare

Du adaptorul afectat la un furnizor de service autorizat Apple participant la program. Începând de la data de 18 iunie 2014, la program vor participa şi operatori de telefonie mobilă parteneri. În cadrul procesului de schimbare, va trebui să verificăm numărul de serie al dispozitivului tău iPhone. De aceea, ia cu tine dispozitivul iPhone.

Adaptorul de alimentare afectat va fi scos din uz într-o manieră ecologică.

Găseşte o locaţie participantă:

  • Furnizor de servicii autorizat Apple – Găseşte unul aici.
  • Operator de telefonie mobilă partener – Găseşte unul aici.

Informaţii suplimentare

În cazul în care consideri că ai plătit pentru o înlocuire din cauza acestei probleme, contactează Apple pentru o rambursare.