Orange si Cosmote inlocuiesc gratuit incarcatoare defecte pentru iPhone

Apple incarcator inlocuire - iDevice.ro

  Dupa cum prea bine stiti deja, compania Apple inlocuieste gratuit incarcatoarele A1300 pentru terminalele iPhone produse si comercializate in perioada octombrie 2009 si septembrie 2012. Programul este activ inclusiv in Romania, iar asta inseamna ca puteti inlocui acele incarcatoare gratuit in tara noastra, la operatorii de telefonie mobila si service-urile autorizate Apple.

  Daca aveti un iPhone 3GS, iPhone 4 sau iPhone 4S cumparat de la Orange sau Cosmote, operatorii de telefonie mobila vor inlocui gratuit incarcatoarele model A1300 in magazinele proprii. La Orange va fi nevoie sa mergeti intr-un Orange Shop cu incarcatorul si o dovada de achizitie, la Cosmote lucrurile fiind similare, magazinele Cosmote, Germanos sau Romtelecom.

  In cazul ambilor operatori puteti merge la service-urile lor centrale din Bucuresti pentru a inlocui terminalele, daca aveti dovada de achizitie. De la Vodafone nu am primit vreun raspuns in legatura cu participarea la acest program, iar unii utilizatori reclama ca operatorul nu participa inca oficial la program, dar lucrurile se vor schimba.

  Daca ati cumparat un iPhone afectat de la un operator din Romania va trebui sa mergeti la acel operator pentru inlocuire, service-urile refuzand sa faca acest lucru si daca nu aveti dovada de achizitie, va trebui sa discutati cu reprezentantii operatorului.

29 COMENTARII

  1. Salut Zaone, eu am un 3Gs si un Iphone 4 luat de la Vodafone in 2011 si un Iphone 4 de la Orange in 2010 care au probleme cu butonul home si cu display-ul( cel de la Orange )! Crezi ca mi le schimba ? Si cu ce ??? Multumesc mult

  2. Si la Noumax se pot inlocui cele achizitionate de la operatori (inclusiv de la Vodafone), trebuie mers la ei doar cu telefonul pentru verificarea eligibilitatii.

  3. @Adrian N
    Am vb. direct cu cineva din state la call center si mi-au spus ca nu are legatura petele galbene de pe display, si eu am un ip4 din 2011 cu incarcator A1300 si sunt convins ca din cauza lui au aparut pete pe display si ar trebuii sa ne despagubeasca cumva acum ca au recunoscut( l-am mai si schimbat odata pe garantie :)) acum vreun an jum.

  4. Am scris mai multe si nu au aparut!! 🙁 sa inteleg ca daca tot iphone-ul e afectat, in cazul meu display-ul mi-l vor schimba?( eu il am de la orange)

  5. @Adrian N

    Tot comentez dar nu-mi apar comenturile, fix aceiasi problema o am si eu, sunt convins ca incarcatorul ala mi-a stricat iphonul, am o mare pata galbena pe display

  6. @Adrian N: Probabil daca platesti un minim de 200 de euro per terminal, ti le schimba, ca garantia e dusa de mult.
    @Ovidiu: Programul e pentru incarcatoare, nu pentru cabluri.
    @zainoooo: E valabil pentru toata lumea, nu va fi comunicat de presa.

  7. Am intrebat joi seara la iStyle in Baneasa in legatura cu schimbatul incarcatorului si am fost indrumat spre service-ul Apple de la Piata Natiunilor Unite pentru rezolvat problema. Vineri cand am mers la service, reprezentantul mi-a zis ca pentru terminalele cumparate din afara Romaniei se schimba la service. Daca este cumparat de la un operator roman atunci schimbul trebuie facut prin acesta. Telefonul meu se incadreaza in acest program, dar a fost cumparat de la Vodafone (eu il am la mana a 2a luat la 4 luni dupa dara achizitiei). Cand am fost la Vodafone Store tipul de vanzari mi-a zis ca ei nu lucreaza cu service-ul Apple direct ci cu alt service autorizat si pentru reparatii Apple. Din pacate telefonul fiind iesit din garantie (are 3 ani deja) cei de la service Vodafone nu-l mai primesc spre reparare. Vodafone ma indruma spre service-ul Apple Bucuresti si viceversa.

  8. Fix ca in RRomânia !
    Am un iPhone 4S achizitionat de la Vodafone RO, cu incarcator problematic A1300 ( se cam incinge exagerat). Bun! am zis ca ar fi cazu sa merg la Vodafone ca na doar de la ei am luat telefonul, si asa am facut ! Am ajuns acolo unde o tânara domnisoara mi-a spus uimita ca ea nu stie de asa ceva si ca nu mai am nici garantie la telefon asa ca nu are cum sa ma ajute, ca daca vreau sa imi vanda un incarcator; i-am zis nu! i-am spus ca Apple schimba incarcatoarele, si ea o tot tinea pe a ei. Totul bine pana cand a aflat de la un coleg mai istet ca intradevar se pot schimba incepand cu 18.06.2014 dar nu la operatori ci la un dealer precum iStyle.
    Am zis ok si am plecat la iStyle, unde ce sa aud ?!?! : “aaa, daca ai luat telefonul de la noi de la unul din operatorii locali , nu avem voie sa iti inlocuim , du-te la Vodafone ” si mi-a inchis gura !
    Drept urmare decat sa fac zeci de KM in Buc. prin trafic de groaza, mai bine incarc telefonul la laptop sau PC si nu imi bat capul cu “corporatisti”.
    Voi cum ati fi reactionat ?

  9. Pe site-ul Apple Romania , referitor la acest program de inlocuire a incarcatoarelor defecte, nu apar decat 3 service-uri autorizate pt acest program ( iStyle, Noumax si inca unul !!!), nicidecum operatori de telefonie mobila din Romania, cum a afirmat Zaone ! Probabil de aceea paseaza pisica de la unul la altul ! De vina e si Apple care nu le-a impus tuturor partenerilor agreati sa inlocuiasca produsele defecte, fie ele terminale sau accesorii, fara a invoca ,, motive si comentarii romanesti “, care nu fac decat sa strice imaginea Apple ! Asta daca tin la imagine !

  10. Nu mai vorbiti prosti incarcatoarele acestea pot cauza un scurt care va arde placa de baza, orice alta problema a telefonului nu are legatura cu incarcatoarele, doar daca telefonul se afla in garatie vi se vor schimba incarcatoarele, Petele de pe display sunt cu totul alta problema care apare de la caldura, lumina soarelui sau presiune excesiva pe display. Incartatorul este schimbat doar datorita acestei probleme declarata de apple, daca este ars sau defect din alta cauza nu vi se va schimba.

  11. @Adrian N: Zoane nu spune ce viseaza el noaptea, asa cum crezi tu, el spune ce-i spun oamenii de PR de la operatori, asta ca sa incheiem discutia aici. Legat de ceea ce afiseaza Apple, asa e, doar 3 service-uri in Bucuresti care nu-ti vor schimba un iPhone cumparat de la un operator si nici vreun accesoriu pentru el, pentru ca asta e politica.
    Ceea ce s-a schimbat de la informarea initiala si pana acum este textul celor de la Apple, mai exact se vede aici: http://www.idevice.ro/2014/06/13/apple-incarcator-defect-iphone/ ca Apple specifica faptul ca operatorii de telefonie mobila vor schimba incarcatoarele, insa textul disponibil acum pe pagina companiei vorbeste doar despre service-uri autorizate.

  12. La Cosmote e o problema. Cand am fost, in Timisoara sa schimb incarcatorul, cu factura si garantie, mi-au spus ca trebuie sa trimiti si telefonul la Bucuresti.
    Astfel, am mers la o firma din Mall, service autorizat Apple si au schimbat incarcatoarele fara problema.

  13. Nu inteleg de ce se complica lumea cu iStyle sau cu operatorii, care din cate imi dau seama sunt foarte selectivi cu privire la acest program de inlocuire…
    Pentru restul, care vor sa-si rezolve inlocuirea A1300-lui, exista Noumax (am mai scris in cateva randuri).
    Personal am dus in weekend 2 buc A1300 la Noumax, insosite de iP4 (Vodafone) si iP4S (Cosmote) pentru verificare, acum astept sa ma sune in 2 – 3 zile sa trec sa-mi ridic noile incarcatoare A1400.
    Bafta!

  14. Bună!
    Am achiziționat și eu un iphone 4s de la germanos din Timișoara,azi am fost să văd să imi schimbe incarcatoru,ma-u intrebat de garantie și am zis ca o iesit din garantie acum jumatate de an,mi-au luiat telefon ,cablu si incarcator,ca sa-l trimite la service.Am intrebat de ce trebuie sa dau si telefonul? Domnisoara de acolo mi-a raspuns„asa este politica apple” ,daca aveam garantie imi schimba pe loc doar incarcatorul!
    Întrebarea mea este „De mi-a luat telefonul daca nu are garantie???”

  15. Salut ZAONE!!!
    am achizitionat si eu un iphone acum 2 ani si azi am fost sa imi schombe incarcatorul la germanos din Timișoara.domnisoara de acolo ma intrebat daca are garantie si i-am raspuns ca nu are.Domnisoara mia spus ca trebuie sa iei si telefonul si incarcatorul si cablul deoarece nu are garantie,daca avea garantie imi schiomba pe loc incarcatorul.
    Întrebarea mea este de ce mia luat iphone-ul daca nu are garantie!