Siri va recunoaste noi limbi multumita Apple!

  In iOS 8 Siri poate recunoaste textele dictate in romana si le poate scrie in orice aplicatie multumita modulului sau Dictation, iar in acest articol v-am vorbit despre el. Stiu ca multi dintre voi asteapta ca Apple sa implementeze si suport pentru limba romana in Siri, insa acest lucru pare a fi acum destul de departe de realizare, planurile celor din Cupertino fiind complet diferite in momentul de fata.

  Mai exact, compania Apple cauta ingineri specializati in modificarea Siri pentru a recunoaste limbile: araba, portugheza (Brazilia), daneza, olandeza, norvegiana, suedeza, thailandeza, turca si rusa, ele adaugandu-se la cele existente. Pentru o parte dintre aceste limbi compania Apple angaja ingineri inca din cursul anului 2012, insa pentru restul angajarile au inceput abia recent si probabil vor continua pentru o buna perioada de timp.

  In aceasta idee, desi exista posibilitatea ca Apple sa extinda lista de limbi suportate de catre Siri in iOS 8, romana este deocamdata departe de a fi inclusa.

5 COMENTARII

  1. Multumim, Apple!!!
    Noi cei care iti umplem buzunarele facem plecaciuni in fata maretiei tale.
    Multumim inca o data, pe banii nostri.

  2. @4

    Este o mare diferenta intre a traduce niste texte statice din meniul iOS in toate limbile, si crearea unei intregi baze de date cu toate cuvintele unei limbi + recunoasterea lor + sintaxa + interpretare + raspuns. Inafara de functiile astea care ofera doar simpla comunicare cu Siri mai ai nevoie de baze de date specifice pentru tara respectiva.
    Oricum sunt sigur ca functia de dictation in limba romana este primul pas spre Siri in limba romana si cred ca apple va cauta parteneri specializati pentru a face rapid baza de date si intretinere.