Samsung sustine ca ecranul Galaxy S5 este depasit

  Samsung este o companie care lanseaza o multitudine de produse anual fara a se gandi la felul in care privesc ai sai clienti faptul ca un smartphone high-end este “depasit” din punct de vedere tehnologic la doar cateva luni dupa lansare. Fara a lua in calcul modul in care vor privi posesorii de terminale Samsung Galaxy S5 lucrurile, cei de la Samsung au anuntat recent ca ecranul FHD 1080p al terminalului sau high-end end este depasit din punct de vedere tehnologic de ecranul Samsung Galaxy S5 LTE-A.

  In imaginea de mai sus aveti o comparatie facuta de catre cei de la Samsung pentru ecranele celor doua terminale si cel din partea de sus are ecranul WQHD 2K laudat de catre coreeni. Lasand la o parte restul diferentelor minore in ceea ce priveste hardware-ul, decizia de a spune ca high-end-ul lansat cu 3 luni in urma este deja depasit din punct de vedere tehnologic spune multe despre importanta acordata de catre Samsung consumatorilor.

  Acestea fiind spuse, acum se intelegere de ce Samsung a inregistrat cel de-al treilea trimestru fiscal cu scadere a profitului si vanzarilor de smartphone-uri.

27 COMENTARII

  1. Vad ca nu prea le aveti cu evolutia … Daca Apple lanseaza un produs nou pe an considerati ca asa e normal. Altii considera ca nu e normal sa astepti un an ca sa oferi clientilor ultima tehnologie. Ti-ai luat S5 dar vei S5 cu cel mai bun ecran din lume? Vinde-l pe cel vechi. E simplu.
    Iar declaratia ca ecranul S5 este depasit este o ironie la adresa celorlalti. iPhone are 326ppi, Galaxy S5 are 432ppi. Acum S5 LTE vine cu 576ppi. Ati prins idea?

  2. Si mai spun unii ca posesorii de iPhone-uri sunt sheep. Logica ta e beton, cumpara acum cu 700 euro, vinde-l trei luni mai tarziu cu 500 ca sa cumperi altul nou cu 700. Mama, cred ca la Samsung e cea mai mare realizare, cum sa prostesti oamenii sa cumpere plastic ieftin la pret foarte mare, sa-l vanda in pierdere si sa cumpere iar 3 luni mai tarziu. Genius.

  3. Gusturile nu se discuta frate… ce nu intelegi? samsung face asta pentru a scoate bani nu ii prea pasa de altceva… nici apple nu sunt mai buni cu nimic… e doar marketing si la apple si la samsung… eu am vazut asta la oamenii care nu se pricep la tehnologie… zicea cineva ca vrea sa-si ia telefon si ii spun uita-te la lg g3 e nou aparut si e super … si spune “eee lg” … el vrea samsung sau apple … de ce? pentru ca marketing… Si apple cu 3.5 inci marimea perfecta da buna gluma… au tras ei de asta cat au putut dar… pana la urma au ajuns la 4 inci unde mai e marimea perfecta? si acum o sa fie 4.7 si 5.5 penibil cand vezi iphone ala 5.5 in carcasa de 6 inci si ala de 4.7 e cat s5 care are 5.1 inci… pentru ca atat de cool sunt apple :> Sau retina care e de muult depasit… dar toti vor apple ca e scump si e cool :>

  4. Consider foarte interesanta comparatia plastic ieftin (samsung) cu materiale premium (iphone). Si totusi… Cu ce te avantajeaza sa ai o bijuterie de telefon cand cel ptin 90% din posesorii de iphone ii pun o husa/bumper/carcasa etc care acopera materialele premium? Si arata ca un telefon chinezesc?! Pt ca sa recunoastem, daca vrem, in folosirea de zi cu zi un pic de neatentie, in cateva luni ipone arata ca dupa razboi fara protectiile astea. Am vazut o groaza de iphone zgariate, cu rama indoita, cu urme foarte vizibile de folosinta ca in mina de carbuni la cei care nu au folosit protectie. Si nu cred ca cineva isi zgarie/loveste “telefonul premium” de bunavoie…. Deci premium deghizat in low-end. As fi curios sa vad ceva argumente de la cei care se bat cu pumnul in piept ca samsung foloseste plastice ieftine… Iar iphone trebuie protejat de ele 🙂

  5. Deci tu spui ca un smartphone high-end este “depasit” din punct de vedere tehnologic la doar cateva luni dupa lansare.
    Acum stau si ma intreb cum este mai bine? Sa vinzi tehnologie depasita timp de un an de zile la pretul de lansare sau sa oferi consumatorilor posibilitatea sa aleaga tehnologie noua? Este cumva mai bine pentru consumatori sa cumpere acea tehnologie “depasita” in conditiile in care evolueaza lucrurile in ziua de azi? Mie mi se pare normal sa scoti noutatile pe piata in momentul in care apar si nu o data pe an. Daca toti producatorii ar fi scos un singur telefon pe an, in prezent nici macar nu am fi vazut ecrane full hd. Ne invarteam in jurul lui 640 x 1136 cum are Apple in prezent.
    Ca tot vorbim de profituri, Apple face un astfel de profit urias tocmai pentru ca tine pe piata acea tehnologie depasita timp de un an de zile in timp ce costurile acestei tehnologii scad de la o zi la alta. Cu alte cuvinte, Apple vinde tehnologia veche de un an la pretul la care ceilalti vand tehnologia din ziua de azi. Din pacate, nici macar la lansarea anuala Apple nu mai este in stare sa aduca la zi o mare parte din tehnologie. Vezi ecranele.

    Bafta

  6. Da, Zaone, si logica ta e beton. Apare tehnologie noua dar nu o bagam in telefoane decat peste un an ca sa nu se simta frustrati aia de au cumparat acum doua luni. Foarte tare.
    Adica Samsung poate sa faca ecrane fantastice dar nu le poate utiliza decat la anul in S6. Mind blowing!!!

  7. Nu inteleg de ce toti cu android vin pe site-uri , forumuri etc. de idevice-uri.
    Sunteti si putin frustrati unii dintre voi. E alegerea fiecaruia ce isi alege. Fiecare lucru are avantaje si dezavantaje, ca in cazul de fata apple ; samsung.
    Apple are un design si un soft mai bun. Iar Samsung o baterie mai buna etc. si tot asa.

  8. treaba asta e relativa. Cum spune un stimabil de mai sus a carui logica o felicit 🙂 : acoperim calitatea apple premium cu huse/ bumpere de 2 lei in toate culorile rezultand un “accesoriu” mediocru ca si imagine/prezenta. In schimb cei care nu folosesc protectie (folii, bumpere etc) denota oare superficialitate in utilizare prin prisma urmelor de folosire? iarasi relativa treaba si cu 2 taisuri. Se spune de multe ori ca accesoriile pe care le folosim si implicit starea lor spune destule despre noi ca indivizi. Ex: Am vazut un iphone 5s alb la un prieten cu bani.Telefonul a fost cumparat de nou, introdus intr-o husa ieftina de toata jena alba semi transparenta, utilizat fara folie pe ecran si cu mizerie proeminenta pe margini cat si infiltrata pe partile laterale/spate … fiind semi transparenta husa. Va las pe voi sa va imaginati cum arata telefonul 🙂 (nu avea jailbreak pe el, fiind folosit pentru 3 scopuri : vorbit, mesaje whatsapp si ffff rar facebook… Atat.)

  9. Nu vreau sa atac Samsung dar ce tehnologie minune au bagat in telefoane?Cu ce te incalzeste un ecran mai bun cind termenul de “mai bun” nu prea mai stii ce mai inseamna deoarece diferentele mari sint doar in cifre !Tu crezi ca vei fi capabil sa vezi diferenta de pixeli?Parerea mea este ca la partea de hardware sa ajuns la un nivel inimaginabil acum citiva ani,bataia fiind mai mult la partea de software unde Apple conduce ….Daca ar da drumul ca software -ul lor sa fie instalat si pe alte device-uri androidul ar intra intr-o faza de inec…

  10. Eu ma uit cumva si in spate, un iPhone 4 arata superb si l-as folosi fara nicio problema, pe cand un Samsung S3 este depasit si ca design si ca performanta

  11. De acord cu Hiroo pana la un punct. E ok sa scoata tehnologia atunci cd apare pe de-o parte, deoarece poate ai ramas fara telefon fix cd a aparut un nou update, insa dupa ce dai o caruta de bani pe el, dupa 3 luni sa apara cu un update…e frustrant. Nu mai zic ca din cauza asta devalorizarea este galopanta. Si asa ajungi sa cumperi ifon, deoarece devalorizarea inca nu este ca la androizi iar calitatea materialelor este peste, nu excelenta cum ar trebui dar peste.

  12. Apple conduce la software? Asta o spune cine a folosit doar ios poate. Am avut S3 si acum am 5S. Da S3ului trebuia sa ii dau restart dupa 5 aplicatii instalate, folosite si apoi dezinstalate, insa nu am reusit sa blochez ecranul cum patesc pe 5s, puteam oricand inchide un apel de pe ecran, nu era nevoie sa folosesc butoane, calitatea in convorbire era peste si nu aveam zile in care sa il gasesc ca e fara semnal cum patesc cu 5sul. Ios era tare, acum au buguri garla din pacate.

  13. @Sorin
    tu traiesti in alta lume daca compari s3 cu iphone 4 ca performanta sau orice altceva . 4 e doar o amintire a schimbarii de design in rest e un junghi cu orice iOS mai nou .

  14. Nu inteleg de ce se tot chinuie sa puna ecran cu atatia ppi. Oricum ochiul nostru nu prea face diferenta de la 400 in sus. Pe langa asta 2k, 4k… banuiesc ca o sa consume bateria mai mult. Care e folosul?
    Parerea mea e ca atat apple dar in special android ar trebuie sa continue cu ”aparatele” care le au deja (ca sunt suficient de performante) si sa se axeze pe soft.
    Degeaba ai quad core si 2gb ram daca softul tau moare incet.

  15. Apple face o bijuterie de la a la z. De la accesoriile de-o calitate de neegalat până la telefon și iOS care este impecabil, care arată atenția la detalii. Android-ul ăla obidit îl găsești și pe fake-uri iar iconițele și efectele sunt de toată jena. Samsuns denotă mereu o grabă în a scoate tehnologie și smartphone-uri doar pentru a-și hrănii orgoliul că este înaintea Apple. Au apărut zvonuri de iwatch.. Samsung a și făcut repede o porcărie numai să fie ea prima pe piață. Eu am Iphone din 2009 și am toate device-urile de la ei. Este o plăcere să le folosești pe toate, să vezi cum interacționează. Am un Iphone 5s cu Ios 8. De când au băgat noile inovații în ios 8 (răspuns la sms din orice aplicație de ex.) pot să spun că iPhone-ul este acum un telefon complet. Se laudă samsung cu un egran mai bun dar contrastul ăla mare și culorile sunt extrem de nenaturale și de deranjante la ochi..

  16. Comparativ fiecare isi cumpara ce vrea, eu am iphone de la 2g in sus, nu am 5s doar 5 pentru ca dupa mine nu e o schimbare majora, la lume place sistemul de operare apple. Am facut comparatie pe un joc DH2014 intre iphone 5 si LG G2, al meu iphone 5 a deschis jocul cu 10 secunde mai repede, un dual core de 1.3 comparativ cu ditai G2-ul.cum se misca un iphone nu o sa reuseasca nici un producator cu nici un sistem de operare

  17. “Inovatiile” din ios 8 sunt pe androidul de toata “jena” de cel putin un an si jumatate.
    Inca o data aceasta comparatie este un paradox (nu doar intre samsung si aplle ci si intre aplee si restul producatorilor).iphon nu e cu nimic mai bun ca samsung si ca lg si nici invers. Fiecare are plusuri si minusuri . per total(folosind si android si ios in fiecare zi) aleg androidul din multe puncte de vedere.

  18. Liviu, esti total in eroare. Androidul de pe LG G2 ruleaza pe masina virtuala Dalvik si compileaza aplicatiile la deschidere. Fa tu o comparatie cu un device care ruleaza Android pe ART si dupaia mai vorbim despre “inegalabilul”.

  19. Este prostesc să spui că inovațiile din iOS 8 erau deja pe android. Eu aveam ce aduce iOS 8 acum pe ios 3-4 puse cu cydia. Android nu avea nimic atunci când eu aveam tweaks-uri. De la control center unde activam și dezactivam modul avion, wi-fi etc… până la posibilitatea de-a răspunde la mesaje din aplicații.. Apple nu a făcut decât să dea clientului ce are nevoie.. nu 100 de funcții de la samsung inutile..

  20. Am vazut cineva pe aici care spunea ca samsungul sau alte telefoane se devalorizeaza mai repede…Uita-te la pretul unui iphone sa zicem 5 care in magazin e 26-28 si pe net se vinde cu 12 uita-te la pretul unui samsung sa zicem s3 in magazin e pana in 12 si pe net se vinde cu 7..acum care crezi ca se devalorizeaza mai repede?

  21. Iphone 5 nu este un exemplu bun, deoarece a fost inlocuit de 5c, insa te poti uita la 5s vs s5, astazi ultimul galaxy e mai ieftin decat ultimul iphone cu 2 milioane, in conditiile in care galaxy s5 a aparut cu 7luni mai tarziu.

  22. da dar tu cand cumperi unul. SH te uiti la pretul sa zicem care il ofera emag si care il ofera baietii nu care e mai scump pe piata