Digi Mobil Roaming National ofera acces la internet in roaming in reteaua Vodafone, interzice utilizarea telefoanelor 2G

  Digi Mobil Roaming National este rezultatul unui parteneriat incheiat intre RCS&RDS si Vodafone Romania, el permitand clientilor Digi Mobil sa acceseze reteaua Vodafone pentru a vorbi la telefon cu acoperire in 90% din suprafata tarii. Mentinandu-si promisiunea facuta la inceputul parteneriatului, cei de la RCS&RDS au permis temporar utilizarea internetului in reteaua Vodafone prin Digi Mobil Roaming National, iar in imaginea de mai sus vedeti cat de bine functioneaza reteaua.

  Practic veti beneficia de o viteza de internet echivalenta cu cea pe care v-ar fi oferit-o Digi Mobil daca ati fi avut acoperire a celor de la RCS&RDS in propria locatie. Deocamdata se pare ca Vodafone si RCS&RDS testeaza reteaua pentru a vedea cum s descurca ea cu traficul suplimentar ce urmeaza sa fie facut de catre utilizatori, asa ca s-ar putea sa aveti parte de o conexiune de internet intermitenta in Digi Mobil Roaming National.

Stimate Client, avand in vedere ca reteaua Digi mobila este o retea exclusiv 3G, in cateva zile serviciul Digi Mobil va fi disponibil doar folosind un telefon 3G. Utilizarea serviciului cu un telefon tip 2G/GSM numai in roaming national nu este permisa, nefiind compatibila cu rețeaua 3G RCS&RDS. Echipa Digi.

  In alta ordine de idei, cei de la RCS&RDS au trimis mesajul de mai sus prin SMS posesorilor de terminale 2G anuntandu-i ca nu vor mai putea accesa reteaua Digi Mobil de pe propriile terminale. RCS&RDS sustine ca are o retea exclusiv 3G si este necesara utilizarea unui telefon compatibil cu acest standard, in caz contrar accesul va fi imposibil.

  Acestea fiind spuse, ati incercat internetul in Digi Mobil Roaming National ?